Τέμπη: «Ήταν 3 σταθμάρχες μέχρι τις 23.00», λέει ο Επιθεωρητής-«Eργαζόμουν 8ωρο και έφυγα 15 λεπτά αργότερα», λέει ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Τα όσα θα υποστηρίξουν στις καταθέσεις του ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, που πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 30/3 και συμβασιούχος σταθμάρχης για την τραγωδία με τους 57 νεκρούς, μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, δημοσίευσε το MEGA.

Σημειώνεται, πως ενώπιον του ανακριτή βρέθηκαν την Παρασκευή (18/3) ο επιθεωρητής του ΟΣΕ και οι δύο απογευματινοί σταθμάρχες του σταθμού Λαρίσης, στους οποίους έχουν ασκηθεί

ποινικές διώξεις για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα, για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως έγινε γνωστό ο επιθεωρητής κλήθηκε να απαντήσει γιατί έβαλε τον 59χρονο σταθμάρχη μόνο του στη βάρδια και ο δεύτερος σταθμάρχης να εξηγήσει γιατί έφυγε νωρίτερα και ποιος διόρθωσε με blanco την ώρα στο βιβλίο βαρδιών.

O επιθεωρητής έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 30 Μαρτίου, ενώ οι δύο σταθμάρχες θα απολογηθούν την ερχόμενη Παρασκευή.

Τι υποστηρίζει ο επιθεωρητής που πήρε προθεσμία να απολογηθεί στις 30/ 3

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο επιθεωρητής αναμένεται να υποστηρίξει:

«Το Ιντερσίτι θα περνούσε 10:10 που έχω τοποθετήσει τρεις σταθμάρχες. ουδέποτε ενημερώθηκα για οποιαδήποτε καθυστέρηση του Ιντερσίτι.

Ο προφυλακισμένος σταθμάρχης είναι μετατασσόμενος δημόσιος υπάλληλος δεν είναι εργαζόμενος με μπλοκάκι. Είναι ισότιμος με όλους, με βάση τον κανονισμό έχει τις ίδιες ευθύνες και τις ίδιες υποχρεώσεις. Είχε ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του και έχει πιστοποιηθεί από άλλους.

Όπως ο προφυλακισμένος σταθμάρχης θα τελείωνε στις 7 το πρωί την βάρδια του έτσι και οι άλλοι δύο σταθμάρχες θα έπρεπε να μείνουν μέχρι τις 11 το βράδυ».

Τι υποστηρίζει ο συμβασιούχος σταθμάρχης

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο συμβασιούχος σταθμάρχης αναμένεται να υποστηρίξει:

«Eργαζόμουν οκτάωρο και αναχώρησα από το σταθμαρχείο στις 22:15.

Δηλαδή έμεινα επιπλέον ένα τέταρτο. Οι προϊστάμενοι μου είχαν πει ότι θα δουλεύω οκτώ ώρες και ότι δεν δικαιούμαι υπερωρίες.

Από τις 1/2/2023 που δουλεύω, ολόκληρο το μήνα αναχωρούσα από τον σταθμό στις 22.15 παίρνοντας το τρένο για Βόλο, όπως μου είχαν πει οι προϊστάμενοι.

Όταν αναχώρησα από τον σταθμό όλα ήταν τακτοποιημένα, δεν υπήρχε κάποια εκκρεμότητα».



Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέμπη, Ήταν 3, 23 00, Επιθεωρητής-Eργαζόμουν 8ωρο,tebi, itan 3, 23 00, epitheoritis-Ergazomoun 8oro