Τάσος Τσιάμης από Κίεβο: Είμαστε ακόμα ασφαλείς-Δεν σκέφτομαι επιστροφή στην Ελλάδα

Ο Τάσος Τσιάμης δήλωσε ψύχραιμος καθώς το Κιέβο παραμένει σχετικά ασφαλές διότι δεν δέχεται τόσες επιθέσεις (δεν βρίσκεται στα στρατηγικά πλάνα του Πούτιν) και ταυτόχρονα είναι η κοσμοθεωρία του να βλέπει «ποτήρι μισό γεμάτο».

Το κέντρο του Κιέβου είναι καλά οχυρωμένο και δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του Πούτιν, γι’ αυτό και διαμένει πλέον στο γραφείο που διατηρεί στο κέντρο της πόλης (το κέντρο διαθέτει τρόφιμα ,δυνατότητα τηλεπικοινωνίας και διαδικτυακής επικοινωνίας).

Όπως λέει δεν σκέφτεται την επιστροφή του στην Ελλάδα,

καθώς ο ίδιος νιώθει ασφαλής αυτή τη στιγμή στο Κιέβο. Παρόλα αυτά 3 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν αποχωρήσει και αναζητούν το μέλλον τους σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, γεγονός ιδιαίτερα αρνητικό για την οικονομία της χώρας.

Ο Τάσος Τσιάμης τονίζει πως πριν τον πόλεμο δεν υπήρχε τόσο έντονα η έννοια του ενιαίου έθνους στον Ουκρανικό λαό αλλά ο πόλεμος την συσπείρωσε. Αναφορικά, με την Ουκρανική άμυνα η κλειστή στρατηγική είναι εύστοχη και η καλύτερη δυνατή καθώς δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε ανοιχτό πόλεμο.

Ακόμη, θεωρεί πως ο πρόεδρος Ζελένσκι έπρεπε να διαπραγματευτεί εξασφαλίζοντας μια συμβιβαστική λύση πριν τα πράγματα οδηγηθούν στον πόλεμο.

O Τάσος Τσιάμης έχει μιλήσει στον γιό του για ό, τι συμβαίνει αλλά τού το έχει μεταφέρει ως παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά το παιδί έχει δείξει σημάδια που δείχνουν πως έχει κατανοήσει πόσο τραγικός είναι ένας πόλεμος.

Το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος που προέταξε ο Ζελένσκι για ένα καθεστώς κατωτερότητας είναι ανέφικτο εν καιρώ πολέμου για πρακτικούς λογούς. Τέλος, επισήμανε πως το ενδεχόμενο παράδοσης των Ουκρανών είναι απίθανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τάσος Τσιάμης, Κίεβο, Είμαστε, -Δεν, Ελλάδα,tasos tsiamis, kievo, eimaste, -den, ellada