ΣΥΡΙΖΑ: Υπό την έγκριση των Συνέδρων σε κάλπες οι προτάσεις Τσίπρα για την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή του ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους αντιπροσώπους στο Συνέδριο να στηρίξουν τις προτάσεις για τις καταστατικές αλλαγές που εισηγείται ομόφωνα η Επιτροπή του Καταστατικού καθώς και τη δική του πρόταση για την ανάδειξη της συλλογικής ηγεσίας.

Ανέφερε ότι η εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής απευθείας από τη βάση του κόμματος θα γίνεται χωρίς διαμεσολάβηση ώστε όλα τα μέλη να έχουν το δικαίωμα

και την ευθύνη της επιλογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σκέψεις από τα στελέχη της “Ομπρέλας” που διαφωνούν με τις συγκεκριμένες αλλαγές να καταθέσουν το απόγευμα τη δική τους αντιπρόταση απέναντι στη σχετική πρόταση του προέδρου του κόμματος.

Σε μία τέτοια περίπτωση υπό έγκριση στις κάλπες θα τεθούν και οι δύο προτάσεις. Με βάση τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη Συνέδρων οι δυνάμεις που υποστηρίζουν τις καινοτόμες προτάσεις Τσίπρα έχουν την υπεροπλία και την μεγάλη πλειοψηφία στο Σώμα των Συνέδρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Υπό, Συνέδρων, Τσίπρα, Προέδρου, Κεντρικής Επιτροπής,syriza, ypo, synedron, tsipra, proedrou, kentrikis epitropis