ΣΥΡΙΖΑ: Τον κ. Σπίρτζη παρακολουθούσε και η ΕΥΠ;

Την παρακολούθηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σύνολό του από “παρακρατικούς μηχανισμούς του κ. Μητσοτάκη” επιβεβαιώνουν κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι αποκαλύψεις πως το κινητό του πρώην υπουργού Χρ. Σπίρτζη είχε επιμολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Το επόμενο δε μεγάλο ερώτημα που τίθεται και ζητεί σαφείς απαντήσεις είναι εάν ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη είχε τεθεί σε παρακολούθηση και από την ΕΥΠ,

κάτι που ίσχυσε για τις περιπτώσεις παρακολούθησης των Ν. Ανδρουλάκη και Θ. Κουκάκη που επίσης τα κινητά τους παγιδεύτηκαν από το Predator.

Eξ αυτού του λόγου ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πιέζει την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις και συγχρόνως κινούμενος θεσμικά αιτείται από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα να συγκαλέσει εκτάκτως τις επόμενες ημέρες την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να κληθούν σε ακρόαση

α. ο διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, β. η εισαγγελέας στην ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου και γ. ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος.

Σε επιστολή του δε ο Αλέξης Τσίπρας προς τον κ. Τασούλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά την αποτελεσματική λειτουργία θεσμικών εγγυήσεων που συνδέονται με την προστασία του απορρήτου των επικοινωνιών και εν γένει της Δημοκρατίας μας και του κράτους δικαίου απέναντι σε αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες δημόσιων αρχών και ιδιωτών. Σημειώνει δε με νόημα υπονοώντας ότι πιθανότατα να υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις πως “το παγόβουνο” των υποθέσεων παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων του πρωθυπουργού μόλις έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται σε όλη του την έκταση”.

Κατά την Κουμουνδούρου το γεγονός πως παρακολουθείτο ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημαίνει αυτομάτως ότι παρακολουθούνταν όλες οι τηλεφωνικές του συνομιλίες με τον πρόεδρο του κόμματος, πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και δημοσιογράφους.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη δήλωσή του μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο ίδιος ο κ. Σπίρτζης αφήνει να εννοηθεί ότι παρακολουθούνταν και οι συσκέψεις και κλειστές κομματικές συνεδριάσεις καθώς η παγίδευση του κινητού με το Predator ως γνωστόν δίνει τη δυνατότητα σε όσους παρακολουθούν και το χειρίζονται να ενεργοποιούν από μόνοι τους την κάμερα και το μικρόφωνο ακόμη και αν το τηλέφωνο βρίσκεται σε αδράνεια.

Να σημειωθεί ότι την περίοδο που παγιδεύτηκε το κινητό του κ. Σπίρτζη και μάλιστα αφού του είχε σταλεί δύο φορές sms με σύνδεσμο επιμόλυνσης (19 Νοεμβρίου), ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προετοιμαζόταν για το συνεδριό του το οποίο ως γνωστόν αρχικά είχε προγραμματιστεί για τα τέλη Φεβρουαρίου αλλά μετατέθηκε για τον Απρίλιο λόγω της παρατεινόμενης πανδημικής κρίσης. Ως εκ τούτου εκείνο το διάστημα συντελούνταν έντονες πολιτικές ακόμη και παρασκηνιακές διεργασίες στην Κουμουνδούρου με τις επιμέρους τάσεις να οργανώνουν την παρουσία τους στο Συνέδριο. Η δε ηγεσία του κόμματος προετοιμαζόταν για τις καταστατικές αλλαγές και τις ανακοινώσεις αναφορικά με τον τρόπο εκλογής Προέδρου.

Επιπροσθέτως ο Χρήστος Σπίρτζης ως αρμόδιος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη τις ίδιες ημέρες που έγινε απόπειρα παγίδευσης του κινητού του είχε βγάλει ανακοινώσεις και κατέθεσε και επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Σπίρτζη, ΕΥΠ,syriza, spirtzi, efp