ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει το ΠΑΣΟΚ για την απόπειρα παρακολούθησης Ανδρουλάκη και ζητεί εξηγήσεις

Εξηγήσεις και μάλιστα με πιεστικό τρόπο αξιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την κυβέρνηση για την απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη με το λογισμικό σύστημα predator.

Mετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο κ. Ανδρουλάκης στον Άρειο Πάγο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έμεινε απαθής, αντιθέτως μίλησε για μία πολύ σοβαρή υπόθεση ζητώντας εξηγήσεις από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη δεδομένου ότι μία από τις πρώτες αποφάσεις του πρωθυπουργού ήταν να φέρει την ευθύνη

της ΕΥΠ στο γραφείο του.

“Πρόκειται για ακόμη ένα περιστατικό παράνομης παρακολούθησης το τελευταίο διάστημα στη χώρα, αυτή τη φορά εις βάρος αρχηγού κόμματος” σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Προφανώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόταν και στην αποκάλυψη ανάλογης παρακολούθησης που έγινε στο κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με το ίδιο λογισμικό.

“Παρακολουθήσεις, διώξεις και δολοφονίες δημοσιογράφων. Κατρακύλα στην 108η θέση στην ελευθερία του Τύπου. Τώρα και παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αρχηγών και να δούμε τί άλλο θα προκύψει” επισημαίνει η Κουμουνδούρου. Επιπλέον σήκωσε το θέμα της παρακολούθησης Ανδρουλάκη στη Βουλή με την γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη να σχολιάζει πως η παγίδευση του κινητού του κυρίου Ανδρουλάκη αποκαλύφθηκε από Υπηρεσία του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να διερωτάται: “Η χώρα διαθέτει μηχανισμό να ελέγξει τις καταγγελίες; Τί κάνει η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους βουλευτές, τους πολίτες;”

Όλα αυτά την ίδια ημέρα που η Κουμουνδούρου ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη ο οποίος ισχυρίστηκε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας χωρίς μάσκα κι έχοντας σπάσει την καραντίνα. “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πίσω από αυτή τη χυδαία επίθεση Πλεύρη βρίσκεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος όσο αποκηρύσσει την τοξικότητα τόσο ρίχνει στο βούρκο και τη λάσπη την πολιτική αντιπαράθεση. Όσο καταρρέει τόσο πιο άθλιος, χυδαίος και επικίνδυνος θα γίνεται” αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του υπονοώντας ότι ο κ. Πλεύρης δεν λειτούργησε αυθόρμητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα