ΣΥΡΙΖΑ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τα χαμόγελα στα καμένα

Το γεγονός πως ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του επέλεξαν να φωτογραφηθούν σήμερα με χαμόγελα με φόντο τα καμένα έδωσε τροφή στην αξιωματική αντιπολίτευση να στηλιτεύσει την κυβέρνηση διαπιστώνοντας έλλειμμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που διαγνώστηκε χθες με κορονοϊό ,σχολίασε την εικόνα του κ. Μητσοτάκη να γελάει με το επιτελείο του στις καμένες περιοχές επισημαίνοντας καυστικά:

”Τόσα χαμόγελα και τόση ευτυχία, τόσες ομαδικές φωτογραφίες

χαράς με φόντο τα καμένα δεν έχω ξαναδεί. Ένας τους θέμα σοβαρό είναι η ανεπάρκεια. Ένα άλλο όμως ακόμη θλιβερότερο, το πάνδημο έλλειμμα ενσυναίσθησης”.

Δεν ήταν η μοναδική παρέμβαση της Κουμουνδούρου για την… ελαφρότητα με την οποία η κυβέρνηση χειρίστηκε την καταστροφή μία ημέρα μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας που άφησε περισσότερα από 20.000 στρέμματα στάχτης και δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε πως ο κ. Μητσοτάκης μετά το κρεσέντο αλαζονείας μετέβη στις πληγείσες περιοχές με 15 συνοδευτικά και 5 θωρακισμένα οχήματα και ζήτησε από τον υπουργό του, δηλαδή τον κ. Στυλιανίδη που χθες “μοίραζε συγχαρητήρια στον εαυτό του” να τον ενημερώσει πως δεν μετέβη σε εμπόλεμη ζώνη αλλά στην Πεντέλη.

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλιμακώθηκε μετά τα επικριτικά σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Κουμουνδούρου βρήκε την ευκαιρία να θυμίσει πως “υπευθυνότητα σημαίνει να μην έχεις εγκαταλείψει αβοήθητους τους πληγέντες ακόμη κι έναν χρόνο μετά, όπως στη Βόρεια Εύβοια, τη στιγμή μάλιστα που φροντίζεις να λαμβάνεις και αγροτικές επιχορηγήσεις. Όπως επίσης και να επισημάνει στους κυβερνώντες πως σοβαρότητα σημαίνει να μην δίνεις συγχαρητήρια στον εαυτό σου πάνω στα καμένα.

Για να καταλήξει: “Ελάχιστο δείγμα ενσυναίσθησης είναι να μην αντιλαμβάνεσαι το τοπίο της καταστροφής ως ευκαιρία για selfie με τους κολλητούς σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα