Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Έφτασε ο ειδικός λόχος βιολογικής άμυνας-Το απόγευμα η ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής

Εφτασαν 14 άτομα του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ, οι οποίοι και θα ελέγξουν την ουσία που υπάρχει διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.Στις 18:00 ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος θα προχωρήσει σε έκτακτη ενημέρωση για τη συντριβή του αεροσκάφους Antonov.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, στο σημείο για των ερευνών έφτασαν 14 άτομα του ειδικού διακλαδικού λόχου Πυρηνικής, Βιολογικής και Χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ,

οι οποίοι ελέγχουν την άγνωστη ουσία που υπάρχει διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και θα αποφανθούν για την επικινδυνότητα της.

Βελιγράδι: 11,5 τόνοι πυρομαχικών με προορισμό το Μπανγκλαντές

Εν τω μεταξύ, από το Βελιγράδι, ο Σέρβος υπουργός Άμυνας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το αεροσκάφος μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά, που προορίζονταν για το Μπανγκλαντές.

Όπως είπε ο ίδιος, το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ.

Δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπανγκλαντές.

Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Άμυνας.

Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών, η οποία επιβεβαίωσε ότι και οι οκτώ επιβαίνοντες ήταν Ουκρανοί και είναι όλοι νεκροί.

Μακάβριες εικόνες από το drone

Στην περιοχή έφτασε και ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ, ο οποίος ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές για τις μέχρι στιγμής έρευνες που γίνονται στην περιοχή.

Ο Ουκρανός διπλωμάτης ενημέρωσε τις αρχές για την ταυτότητα του 8μελούς πληρώματος του αεροσκάφους και υπογράμμισε ότι τελικό προορισμό είχε το Μπανγκλαντές.

Ο κ. Σαμπλούκ παρακολούθησε τα πρώτα πλάνα από το drone που πετούν οι αρχές πάνω από την περιοχή, όπου οι πρώτες εικόνες δείχνουν τα συντρίμμια το αεροσκάφους και τη σορό ενός από τα μέλη του πληρώματος

Εν τω μεταξύ, μακάβριες εικόνες είδε το drone που πέταξε πάνω από το σημείο εντοπίζοντας ανθρώπινα μέλη.

Ο εισαγγελέας εφετών Θράκης εποπτεύει τις έρευνες

Με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισιδώρου Ντογιάκου, ο εισαγγελέας Εφετών Θράκης θα έχει την εποπτεία όλων των ερευνών και των ανακρίσεων, που θα διεξαχθούν σχετικά με τα αίτια πτώσης του αεροσκάφους Antonov το οποίο συνετρίβη στη Καβάλα και σκοτώθηκαν οι οκτώ επιβαίνοντές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συντριβή Antonov, Καβάλα, Έφτασε,syntrivi Antonov, kavala, eftase