Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Διάβημα ΥΠΕΞ στον Ουκρανό πρέσβη

Σε διάβημα προχώρησε το ΥΠΕΞ στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα για το γεγονός ότι δεν υπήρχε ενημέρωση νωρίτερα για το φορτίο του αεροσκάφους, τύπου Antonov, που κατέπεσε έξω από την Καβάλα, αργά το βράδυ του Σαββάτου 16/07.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό Πρέσβη

στην Αθήνα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης  ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Πυροσβεστική: Δεν βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες στο χώρο – Ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί του πληρώματος

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο χώρο όπου κατέπεσε το Σάββατο 16/07 το αεροσκάφος Αντόνοφ, έπειτα από τις μετρήσεις που έγιναν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός σε έκτακτη ενημέρωση Τύπου την Κυριακή 17/07.

Όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, έχει ήδη ανασυρθεί μία σορός και έχει εντοπιστεί μία ακόμη ενώ συνεχίζονται οι έρευνες από όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των υπολοίπων 6 μελών του πληρώματος, όλοι ουκρανικής καταγωγής.

Παράλληλα, αυτή την στιγμή έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση της επιχείρησης, με συμμετοχή ειδικευμένου προσωπικού του ελληνικού στρατού και 30 πυροσβέστες για δημιουργία οδών ασφαλούς διέλευσης και μεταφοράς σορών σε χώρο απολύμανσης.

Εντοπίστηκαν, παράλληλα, και ανασύρθηκαν και οι 8 σοροί του πληρώματος του αεροσκάφους Αντόνοφ. Τα 8 μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο αεροσκάφος ήταν ουκρανικής καταγωγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα