Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί, λέει η ιατροδικαστής στη Λάρισα

Τους 57 έχουν φτάσει οι νεκροί από την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Μιλώντας σήμερα το μεσημέρ στον Realfm για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας δήλωσε πως οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 57. Συγκεκριμένα, η Ρουμπίνη Λεοντάρη ανέφερε ότι έχουν μεταφερθεί σήμερα στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες

σοροί. Ακόμη 7 απανθρακωμένες σοροί είχαν μεταφερθεί χθες, στο νεκροτομείο.

Σύμφωνα με την ίδια, οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τις 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» είπε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης.

Την ίδια ώρα, 54 τραυματίες από την σύγκρουση των τρένων παραμένουν νοσηλευόμενοι στα Νοσοκομεία όλης της χώρας και 6 έξι είναι σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένοι.

Συγκεκριμένα, 21 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Στο ΑΧΕΠΑ 14 και ακόμη 3 στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, 2 νοσηλευόμενοι βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και άλλοι 2 στα νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας. Η κατάσταση των σχεδόν 35 τραυματιών που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας -εκτός από όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ- είναι διαχειρίσιμη και βρίσκονται όλοι εκτός κινδύνου.

Δύο χειρουργεία ολοκληρώθηκαν σε παιδιά που είχαν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Συνολικά οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί από τις οικογένειές τους ανέρχονται σε 54 δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ. «Ακόμη ανασύρονται νεκροί» από το τρένο, όπως είπε.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας εξήγησε, ότι η διαδικασία ταυτοποίησης με τη μέθοδο του DNA είναι αργή και επίπονη και ανέφερε τα περισσότερα αποτελέσματα θα έχουν βγει αύριο.

Όσο για τους τραυματίες, τόνισε ότι συνολικά στα νοσοκομεία διακομίστηκαν περίπου 80 εκ των οποίων οι 6 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύγκρουση, Τέμπη, Λάρισα,sygkrousi, tebi, larisa