Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Προφυλακιστέος ο σταθμάρχης μετά την 8ωρη απολογία του

Μετά από σχεδόν 8 ώρες ολοκληρώθηκε η μαραθώνια απολογία του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας, που κατηγορείται για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, στην ανακρίτρια.

Μετά από τη μαραθώνια απολογία του, λοιπόν, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο σταθμάρχης κρίθηκε προφυλακιστέος για την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο σταθμάρχης βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών,

αδίκημα που διώκεται, με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Ο 59χρονος σταθμάρχης επίσης αντιμετωπίζει και κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, τόσες, όσοι οι άνθρωποι που χάθηκαν, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες με τον ίδιο ποινικό χαρακτηρισμό, τόσες, όσοι θα είναι τελικά οι τραυματίες που βγήκαν ζωντανοί.

Εξάλλου, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο σταθμάρχης βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση καθώς έχει συνειδητοποιήσει το βάρος της δικής του ευθύνης, στο βαθμό που τού αναλογεί!

Φέρεται να είπε στον συνήγορό του ότι «έχω στις πλάτες μου τον θάνατο 35 ανθρώπων» όταν αντιλήφθηκε το λάθος του, αλλά παράλληλα επιδιώκεται να αποδοθούν ευθύνες για παραλείψεις ή λάθη σε όποιον ακόμη αναλογούν.

Υποστηρίζει πως ήταν μια άτυχη στιγμή, ένα ανθρώπινο λάθος με το αποτέλεσμα όμως να είναι ολέθριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σύγκρουση, Τέμπη, Προφυλακιστέος, 8ωρη,sygkrousi, tebi, profylakisteos, 8ori