Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η εξήγηση για τη μεγάλη έκρηξη και τη φωτιά – Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία

Συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τα αίτια του δυστυχήματος που οδήγησαν στην τραγωδία στα Τέμπη, την περασμένη Τρίτη 28/02, την ίδια στιγμή που δεν έχει επισήμως διευκρινιστεί για ποιο λόγο η σύγκρουση των τρένων προκάλεσε τόσο μεγάλη έκρηξη και φωτιά, όπως είδαμε και στα βίντεο μετά τη σύγκρουση των τρένων.

Αρχικά υπήρξαν αναφορές για φιάλες υγραερίου, που διαψευστήκαν

κατηγορηματικά από την Πυροσβεστική.

Η οριστική απάντηση για το τι προκάλεσε την ισχυρή έκρηξη θα δοθεί μόνο από τους πραγματογνώμονες, ωστόσο μία εξήγηση θεωρείται αρκετά πιθανή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πρώτη εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι η έκρηξη προκλήθηκε από τα λάδια που είχαν στις μηχανές τους οι δυο αμαξοστοιχίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Γεραφέντη στην ΕΡΤ, σε κάθε μηχανή υπήρχαν 2,5 τόνοι λαδιού, δηλαδή πέντε τόνοι λαδιού και στις δυο αμαξοστοιχίες.

Με τη μετωπική σύγκρουση ανέβηκε η θερμοκρασία πάνω από το όριο αυτανάφλεξης, έσπασαν τα δοχεία και εκτοξεύτηκαν τα λάδια, τα οποία αμέσως πήραν φωτιά και δημιούργησαν αυτό το τεράστιο «μανιτάρι» που είδαμε στο σοκαριστικό  βίντεο – ντοκουμέντο.

Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία

Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι η εμπορική αμαξοστοιχία μετέφερε λαμαρίνες, φρούτα και σιτηρά και όχι κάποιο εύφλεκτο υλικό.

Αυτό προέκυψε τόσο από την έρευνα των αστυνομικών αλλά και από πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο της τραγωδίας.Keywords
Αναζητήσεις
ςε τι ωφειλεται η μεγαλη εκρηξη και φωτια ςτο ατυχημα ςτα τεμπη;
Τυχαία Θέματα
Σύγκρουση, Τέμπη,sygkrousi, tebi