Σβήνουν και γράφουν στην κυβέρνηση το πακέτο των νέων μέτρων – Οι προτεραιότητες Μητσοτάκη

«Ανάσα» για την κυβέρνηση αποτελεί η πολύ καλή πορεία των εσόδων, που αφήνει το περιθώριο για πρόσθετα μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με τα σενάρια είναι ήδη πάνω στο τραπέζι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θέσει ως προτεραιότητα τα μέτρα για την ενέργεια με την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και την επιδότηση του φυσικού αερίου καθώς οι τιμές του εξακολουθούν να βρίσκονται στα ύψη.

Ο πρωθυπουργός σβήνει και γράφει το πακέτο των νέων μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 5,1 δισ. ευρώ το πρώτο επτάμηνο του έτους, του δίνει πλέον την δυνατότητα να ανοιχτεί ακόμη περισσότερο.

Στήριξη στους ευάλωτους

Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να βοηθήσει τα ευάλωτα νοικοκυριά, δίνοντας συνέχεια στα μέτρα που ήδη έχει εφαρμόσει.

Έτσι θεωρείται δεδομένη η «επιταγή ακρίβειας», ένα νέο fuel pass, η συνέχιση των επιδοτήσεων στο ρεύμα αλλά και ένα αυξημένο επίδομα θέρμανσης για την στήριξη των ασθενέστερων ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Τα αρμόδια υπουργεία ετοιμάζουν και τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό που έρχεται το 2023 και πιθανότατα θα είναι σε ισχύ από τον ερχόμενο Μάιο.

Ο κατώτατος μισθός, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, μπορεί να επιστρέψει στα 751 ευρώ.

Στο τραπέζι είναι μία ακόμα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών χωρίς βέβαια να έχει κλειδώσει ακόμη η τελική απόφαση, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται και το ψαλίδισμα του τέλους επιτηδεύματος, ακόμη και η κατάργησή του.

Αυξήσεις στις συντάξεις

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις ακόμη και άνω του 6% . Όσοι έχουν προσωπική διαφορά, θα δουν μόνο λογιστική αύξηση της σύνταξής τους.

Τέλος και  για την εισφορά αλληλεγγύης, καθώς καταργείται πλέον και για τους συνταξιούχους αλλά και τους μισθωτούς του δημοσίου τομέα.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπου η κυβέρνηση θα έχει στα χέρια της περισσότερα δεδομένα για τα έσοδα από τον τουρισμό και την πορεία του ΑΕΠ. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σβήνουν, Μητσοτάκη,svinoun, mitsotaki