Επέστρεψε και ο Ανδρουλάκης τη διερευνητική εντολή-Πάμε ολοταχώς για εκλογές στις 25 Ιουνίου

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε σήμερα, Τρίτη (23/05), στις 18:30 τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να του αναθέσει την τρίτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έφτασε συνοδευόμενος από τη διευθύντρια του γραφείου του, Έλενα Αναστασίου, και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζο.

«Σας

κάλεσα γιατί όπως ξέρετε κατά το Σύνταγμα είστε ο επόμενος … είναι πλέον η δίκη σας σειρά», τού είπε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη να απαντά:

«Σύμφωνα με την λαϊκή ετυμηγορία δεν υπάρχει περιθώριο προγραμματικών συγκλήσεων, για αυτό επιστρέφω ως άγονη άμεσα τη διερευνητική εντολή».

Νωρίτερα, άλλωστε, το μεσημέρι της Τρίτης στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για την δεύτερη διερευνητική εντολή, ωστόσο δεν την παρέλαβε καθώς – όπως είπε – «δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται πως την πρώτη διερευνητική εντολή είχε παραλάβει χθες, Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επικοινώνησε το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ενημέρωσε ότι καταθέτει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για σχηματισμό κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα