Στη Βουλή ο «πόλεμος» για τις παρακολουθήσεις – Μέσα στην εβδομάδα η προ ημερησίας

Tην ημερομηνία της διεξαγωγής της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών θα ορίσει σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων, στη Βουλή, η οποία ανοίγει νωρίτερα.

Η συζήτηση πιθανότατα θα διεξαχθεί προς το τέλος της εβδομάδας. Η σύγκρουση η οποία αναμένεται να είναι σφοδρή, θα λάβει χώρα χωρίς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη καθώς δεν μετέχει στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

θα απασχολήσει και η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ζητούν να  πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση το συντομότερο.

Μάλιστα ζητούν να κληθούν για εξηγήσεις σε αυτήν ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων αλλά και ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης.

Εκείνο το οποίο τονίζουν κυβερνητικές πηγές είναι ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να έρθουν όλα στο φως».

Για πρακτικούς λόγους η πρώτη συνεδρίαση υποχρεωτικά θα έχει ως αντικείμενο τον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, τόνισε ότι «το κόμμα του επιμένει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας γιατί είναι το μοναδικό όργανο που εποπτεύει την ΕΥΠ κοινοβουλευτικά, την ελέγχει και εγγυάται τη δημοκρατική της λειτουργία. Εμείς θέλουμε μέσα στην Επιτροπή να έρθει η πρώην και η νυν διοίκηση της ΕΥΠ, η ΑΔΑΕ και οι συναρμόδιοι υπουργοί και να πει αυτήν τη φορά και η κυβέρνηση και η ΕΥΠ όλη την αλήθεια στους βουλευτές μας και κατ’ επέκταση σε όλους τους πολίτες».

Επανέλαβε παράλληλα τα δύο κρίσιμα ερωτήματα που εγείρονται επί του θέματος και πρέπει να απαντηθούν θεσμικά: «Πρώτον, τι ακριβώς συμβαίνει με την ομολογημένη παρακολούθηση της ΕΥΠ και ποιος και γιατί θεώρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη “κατάσκοπο” εις βάρος της χώρας. Και, δεύτερον, τι ακριβώς έχει συμβεί με το Predator; Προκύπτει ότι κάποιος αποπειράθηκε -άραγε ποιος- να παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια ακριβώς περίοδο που έχει ξεκινήσει και έχει παραταθεί η παρακολούθηση από την ΕΥΠ».

Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Κατάρ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ.

Το πρόγραμμά του εχει ως εξής:

Στις 11:00 θα γίνει η τελετή υποδοχής του πρωθυπουργού στο μέγαρο Amiri Diwan.

Στις 11:15 θα πραγματοποιηθούν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού με τον εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Tamim bin Hamad Al Thani.

Στις 12:30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε επίσημο γεύμα που παρατίθεται προς τιμήν του, στο Εθνικό Μουσείο Κατάρ.

Keywords
Τυχαία Θέματα