Στη Βοστώνη ο Μητσοτάκης – Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό και πρόωρες εκλογές

Μετά τη διήμερη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέστρεψε στις ΗΠΑ αυτή τη φορά στη Βοστώνη, όπου θα απευθύνει σήμερα ομιλία στην 146η Τελετή Αποφοίτησης του Boston College.

Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Νταβός της Ελβετίας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Το βράδυ της Κυριακής παρακάθησε σε δείπνο προς τιμήν των επίτιμων πτυχιούχων του Boston

College και απηύθυνε χαιρετισμό.

Την ίδια ώρα φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το τι πρόκειται να κάνει. Η επιστροφή του στην Αθήνα ενδεχομένως να οδηγήσει σε εξελίξεις καθώς η Πέμπτη 26 Μαΐου θεωρείται η πιθανότερη ημέρα για ανακοινώσεις στο κυβερνητικό σχήμα, εφόσον τελικά το αποφασίσει, με δεδομένο το Υπουργικό Συμβούλιο της επόμενης ημέρας.

Πληροφορίες πάντως θέλουν τον πρωθυπουργό να έχει προχωρήσει ήδη σε διερευνητικές συζητήσεις με κάποιους υπουργούς ενώ ζητείται αναλυτική ενημέρωση για τα έργα που έχουν ολοκληρωθεί σε κομβικά υπουργεία.

Κριτήριο για την επιλογή των προσώπων φαίνεται πως θα αποτελέσει η αποτελεσματικότητα των προσώπων για το έργο που θα αναλάβουν, αν και το πιθανότερο είναι να μην υπάρξουν αλλαγές στα σημαντικά υπουργεία.

Eισηγήσεις για πρόωρες εκλογές

Έντονα είναι τα σενάρια τις τελευταίες ημέρες και για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Εκείνοι οι οποίοι το εισηγούνται το αφενός στην ανακούφιση που θα υπάρξει στα νοικοκυριά από τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση καθώς και στην πολύ καλή πορεία που φαίνεται πως θα έχει ο τουρισμός στην χώρα. Παράλληλα, στα θετικά καταγράφονται και η δημοσκοπική άνοδος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάντως κατά την επίσκεψή του στη Μαγνησία την Παρασκευή επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την 4ετία και κατόπιν θα ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Νέα μέτρα για καύσιμα στον ορίζοντα

«Αγκάθι» για το οικονομικό επιτελείο αποτελεί η τρελή πορεία στην αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στις τιμές των καύσιμων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ενώ και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για λήψη στοχευμένων και όχι οριζόντιων μέτρων για τα καύσιμα και το καλοκαίρι.

«Στα νησιά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τα καύσιμα, πρώτον λόγω μεταφορικών που έχει αυξηθεί το κόστος. Δεύτερον υπάρχουν νησιά χωρίς ανταγωνισμό, με ένα – δύο πρατήρια. Συζητάμε σενάρια για τα νησιά, θα γίνουν ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό. Το πρόβλημα με τα καύσιμα απασχολεί πάρα πολύ την κυβέρνηση», τόνισε χαρακτηριστικά

Keywords
Τυχαία Θέματα