Στη ΔΕΘ ο Τσίπρας: Έπαιξε σκάκι με… ρομπότ και ενθουσιάστηκε με την αγωνιστική μηχανή που έφτιαξαν φοιτητές

Στον Εκθεσιακό χώρο της 86ης ΔΕΘ βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (17/09) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα μιλήσει το απόγευμα, στις 19.30, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο κ. Τσίπρας, αρχικά, συναντήθηκε με τη διοίκηση της

ΔΕΘ-Helexpo.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρός της Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για τα χαρακτηριστικά της 86ης ΔΕΘ και για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου ανάπλασης του χώρου της ΔΕΘ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησε περιοδεία του κ. Τσίπρα σε περίπτερα της 86ης ΔΕΘ.

Η πρώτη στάση του κ. Τσίπρα ήταν στο περίπτερο του Ηρακλή. Εκεί τον ανακήρυξαν επίτιμο  μέλος του Γυμναστικού Συλλόγου λόγω της βοήθειάς του για τη σωτηρία του συλλόγου.

Ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής Φώτης Θέος του μίλησε για το γήπεδο που θέλουν να δημιουργήσουν οι κυανόλευκοι στους Χορτατζήδες.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος. Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής  αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος του απένειμε τιμητική πλακέτα, ενώ ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε το πυροσβεστικό σώμα για τις διαρκείς προσπάθειές του.

Ο κ. Τσίπρας έκανε στάση και στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου έπαιξε  για λίγο σκάκι με… ρομπότ.

Στο σταντ του ΑΠΘ του έδειξαν μια αγωνιστική μηχανή που κατασκεύασαν οι φοιτητές και η οποία πιάνει ταχύτητα 180 χλμ, καθώς και άλλη μια καινοτόμα εφαρμογή.

Επίσης, εντυπωσιάστηκε από ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο που αντίκρισε στο περίπτερο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε αν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε αυτοκίνητα στη χώρα.

Με τους απεργούς της Μαλαματίνας ο Αλέξης Τσίπρας

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τους απεργούς της εταιρείας Μαλαματίνα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του σωματείου Γιάννη Φραγγίδη για τα αιτήματα των εργαζομένων κατά των απολύσεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οφείλονται στην εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη και εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός η κυβέρνησή του θα καταργήσει τον συγκεκριμένο νόμο.

«Αυτός ο νόμος έκτρωμα θα είναι από τους πρώτους που θα καταργηθούν όταν γίνει η πολιτική αλλαγή που πιστεύω ότι θα δώσει μια προοπτική στους εργαζόμενους αλλά και στην κοινωνία που ασφυκτιά. Δεν γίνεται οι εργοδότες να θέλουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», ανέφερε.

Η κόρη ενός από τους εργαζόμενους πρόσφερε στον κ. Τσίπρα ένα μπλουζάκι που κυκλοφόρησαν οι απεργοί για να κάνουν γνωστό τον αγώνα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα