Στέφανος Κασσελάκης: «Μεγαλώνοντας ήμασταν με το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ – Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο που ήταν παλιά – Ο Ανδρέας Παπανδρέου δε θα αναστηθεί»

Για την ακρίβεια, τα εθνικά θέματα αλλά και το ενδεχόμενο πολιτικής σύμπραξης με άλλες πολιτικές δυνάμεις μίλησε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, το βράδυ της Τρίτης (21/5/24) σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica Tv.

«Η ακρίβεια είναι πολιτική επιλογή» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στη

συνέντευξή του, για να τονίσει ότι «η ελληνική οικογένεια χρεοκοπεί».

Αναφερόμενος μάλιστα στην επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την ΕΕ για την ακρίβεια, ο ίδιος είπε: «Όταν άκουσα για την επιστολή, η πρώτη σκέψη μου ήταν: Αγαπητή Ούρσουλα να μας εξηγήσεις γιατί η φέτα που παράγεται στην Ελλάδα είναι πιο ακριβή από ότι στο Βέλγιο. Η ακρίβεια είναι πολιτική επιλογή. Αν ήταν εισαγόμενη η ακρίβεια γιατί στέλνει επιστολή στην Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν; Η ελληνική οικογένεια χρεοκοπεί…» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Μιλώντας για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Κασσελάκης διευκρίνισε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης «πριν από ένα χρόνο δεν ήθελε να συνεργαστεί με τον κύριο Τσίπρα. Τώρα του φταίω εγώ. Τι θέλει; Αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός της χώρας, να πάει καλά στις εκλογές…».

Ωστόσο τόνισε: «Εγώ θα προκαλέσω στελέχη του, πρώην στελέχη του, πρώην υπουργούς του χώρου του ΠΑΣΟΚ τον οποίο χώρο σέβομαι πάρα πολύ γιατί η οικογένειά μου ανήκε σε αυτό το χώρο. Μεγαλώνοντας ήμασταν με το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ…».

Και ο Στέφανος Κασσελάκης διευκρίνισε:

«Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα κομμάτι που είναι προοδευτικό και υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι που είναι πηγή ανθρώπινου δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν πρόκειται να θυσιάσω τα πιστεύω μας για μια τέτοια σύγκληση. Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ίδιο που ήταν παλιά. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δε θα αναστηθεί. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος που ήταν το 2015 και δεν πρέπει να είναι ο ίδιος.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες συνεργασίες με άλλα κόμματα, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε:

«Σέβομαι την κυρία Κωνσταντοπούλου. Φιλοσοφικά έχω μεγάλη ευθυγράμμιση. Διαφωνώ με τη στάση της με τις Πρέσπες. Και μακάρι να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας. Υπάρχουν πολλοί νέοι που δραστηριοποιούνται στην Πλευση Ελευθεριας και στο Μερα 25. Σε αυτούς το λέω ότι έχουν κι εκείνοι χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ να δραστηριοποιηθούν και να εκφράσουν τις ιδέες τους και τα πιστεύω τους».

Ξεκινώντας την συνέντευξη, μίλησε για τον πίνακα που έχει στο γραφείο του:

«Τον αγόρασα αυτόν τον πίνακα από την Κωνσταντινούπολη από μια γκαλερί φιλελλήνων. Μου άρεσε για πολλούς λόγους. Μερικούς θα τους κρατήσω εμπιστευτικούς. Μου θυμίζει τη σχέση που πρέπει να έχουμε με την γείτονα χώρα. Η ελληνοτουρκική φιλία, οι σχέσεις ειρήνης είναι σημαντικές. Σχέσεις ειρήνης και πράξεις ειρήνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα