Σκληρή κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για τη Θράκη

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τα όσα διαδραματίζονται στη Δυτική Θράκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ κατηγόρησε για μια ακόμη φορά τον Αλέξη Τσίπρα ότι γνώριζε για την παρέμβαση

του τουρκικού προξενείου υπέρ υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ σε Ροδόπη και Ξάνθη αλλά επέλεξε να μην αναλάβει καμία πρωτοβουλία και να τους αφήσει στα ψηφοδέλτια.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη με συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του TRT η οποία θα προβληθεί το βράδυ της Κυριακής.

Σύμφωνα με απόσπασμα των δηλώσεων του που έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας απέδωσε τις δηλώσεις Μητσοτάκη σε εκλογικές σκοπιμότητες της ΝΔ ισχυριζόμενος ότι το «πρόβλημα» δημιουργείται επειδή νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και όχι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης για όσα γίνονται στη Ροδόπη είπε ότι η Θράκη είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, στην οποία υπάρχει και μια οικογενειακή ιστορία γιατί ο πατέρας μου έκανε πράξη την ισονομία και την ισοπολιτεία.

Η μουσουλμανική μειονότητα μπορεί κάλλιστα να εργαλειοποιηθεί και σε αυτές τις εκλογές έγιναν τέτοιες κινήσεις που αντιβαίνουν στην ενσωμάτωση της μουσουλμανικής μειονότητας στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό, ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης,  «ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά ότι το τουρκικό προξενείο έκανε εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο από αυτό που του συστάθηκε.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Δεν πρόκειται να δεχθώ άλλο την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία και αυτές οι πρακτικές μιας τόσο σκληρής παρέμβασης πρέπει να τελειώσουν αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των κομμάτων.

Αυτό που τώρα πρέπει να γίνει είναι να βγουν οι δύο υποψήφιοι και να πουν ότι εκπροσωπούν τη «μουσουλμανική μειονότητα».

Τσίπρας: Πλήττουν την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή

Στις κατηγορίες Μητσοτάκη απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στο TRT και τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.

Ερωτηθείς για την συζήτηση των τελευταίων ημερών σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ροδόπη, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κα Μπακογιάννη λέγοντας ότι πήγε στην Ροδόπη και απείλησε την μειονότητα.

«Αν δεν ψηφίσετε ΝΔ θα περάσετε δύσκολα, τους είπε. Αυτές είναι λογικές Μαφίας. Λυπάμαι γι’ αυτή την έκφραση, αλλά δεν μπορώ να βρω κάποια άλλη έκφραση για να τοποθετηθώ» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι «Μια αθλιότητα βλέπουμε αυτές τις μέρες από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ. Παίζει με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, είμαι 49 χρονών, 49 χρόνια πάντοτε οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας στη Ροδόπη επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια κάποιους μουσουλμάνους απ’ όλα τα κόμματα. Όταν επέλεγαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δεν υπήρχε πρόβλημα; Τώρα που επέλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πρόβλημα; Και είναι ντροπή για 10 – 15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή».

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Φθηνά προεκλογικά παιχνίδια του κ. Μητσοτάκη με τη μουσουλμανική μειονότητα – Εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός ο δρόμος που επιλέγει»

Για «φτηνά προεκλογικά παιχνίδια με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη», κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του καταλογίζει επιπλέον ότι «επιστρατεύει αυτή τη φορά στην προεκλογική αρένα ακόμη και την ΕΥΠ».

«Δεν μας κάνει εντύπωση», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ήταν ο πρωθυπουργός που έβαλε την ΕΥΠ να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα και τους πολιτικούς του αντιπάλους, δεν θα την έβαζε να του φτιάξει ένα βολικό προεκλογικό αφήγημα; Αυτός ο δρόμος όμως είναι εθνικά επιζήμιος και ολισθηρός. Όποιος τον επιλέγει, αναλαμβάνει μεγάλη ευθύνη».

Ακολούθως αναφέρεται στην επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη στη μουσουλμανική μειονότητα: «Και μια υπενθύμιση: Η αδελφή του κ. Μητσοτάκη, κα Ντόρα Μπακογιάννη, που σήμερα εκβιάζει ωμά τους μειονοτικούς ότι δεν θα περάσουν καλά αν δεν ψηφίσουν ΝΔ, το 2012 κατήλθε στις εκλογές με δικό της κόμμα. Έλαβε πανελλαδικά 2,56% αλλά στη Ροδόπη 18%. Ήταν άραγε η εκλεκτή του τουρκικού προξενείου; Είχε κάνει κάποια συναλλαγή με τον Ερντογάν; Διέπραξε κάποια προδοσία απέναντι στο έθνος; Ντροπή!».

Σκέρτσος: Εξακολουθεί και φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει με τις λέξεις και κάνει το άσπρο μαύρο. Ως συνήθως. Δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα ψηφίζεται στη Ροδόπη.

Αρκεί να μην εκπροσωπεί την “τουρκική” μειονότητα. Αυτή είναι η κόκκινη γραμμή κι ο ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε.

Είναι εθνικό ζήτημα οι εκπρόσωποί μας στη Βουλή να μην είναι ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου» ανέφερε σε νεότερη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ Άκης Σκέρτσος.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκληρή, Μητσοτάκη – Τσίπρα, Θράκη,skliri, mitsotaki – tsipra, thraki