Σε εντατικούς ρυθμούς η Κουμουνδούρου παρά την αναστολή των εκλογικών σεναρίων

Το τέλος μιας έντονης εβδομάδας του Ιουλίου με τις πυρκαγιές να «σαρώνουν» για μία ακόμη χρονιά την Αττική αλλά και άλλες περιοχές της χώρας βρίσκει την αξιωματική αντιπολίτευση να αντιπαρατίθεται με την κυβέρνηση για το θέμα της μη φορολόγησης των υπερκερδών και υπερεσόδων των εταιρειών παραγωγής ενέργειας στη βάση στοιχείων που παρουσίασε χθες η Κουμουνδούρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιθυμεί να δείξει πως μολονότι βρισκόμαστε στη μέση του θέρους και ο χρόνος των εθνικών εκλογών έχει απομακρυνθεί (με βάση τα όσα υποστηρίζει ο πρωθυπουργός) συνεχίζει τη δράση

του με κανονικούς ρυθμούς και χωρίς να αλλάξει στο παραμικρό τον αρχικό του σχεδιασμό με στόχο την «πολιτική αλλαγή» και την αποχώρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την εξουσία.

Βεβαίως η νόσηση του Αλέξη Τσίπρα με κορονοϊό προκαλεί εκ των πραγμάτων ανατροπές στο πρόγραμμα και τον σχεδιασμό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναγκαστικά ανέβαλε μεγάλη εκδήλωση για το «κράτος δικαίου σε κρίση» στο Πάρκο Ελευθερίας (ΕΑΤ-ΕΣΑ) με αφορμή και την επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Η εκδήλωση είτε θα γίνει περί τα τέλη Ιουλίου, είτε σύμφωνα με άλλες σκέψεις στο τέλος Αυγούστου όταν θα έχουν επιστρέψει όλοι σε εντατικούς ρυθμούς και θα προετοιμάζονται για τη φετινή ΔΕΘ.

Η Κουμουνδούρου αμφισβητεί την αξιοπιστία του πρωθυπουργού σε ό, τι αφορά στις διακηρύξεις του για τον χρόνο των εθνικών εκλογών και θεωρεί ότι υπάρχει μία μικρή πιθανότητα μετά τη ΔΕΘ να βρει μία «αφορμή» για να τις προκηρύξει για τον Οκτώβριο.

Ως εκ τούτου παραμένει σε εκλογική ετοιμότητα και κινείται με σχεδιασμούς και ρυθμούς άτυπης προεκλογικής περιόδου.

Στο τραπέζι των συζητήσεων τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται το ερώτημα εάν θα πρέπει από τώρα, δηλαδή στα τέλη Ιουλίου να ανακοινώσει τον βασικό κορμό των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως σχεδίαζε αρχικώς, ή να μεταθέσει τις ανακοινώσεις για τα τέλη Αυγούστου ώστε να δημιουργηθεί μία δυναμική με ορίζοντα τη ΔΕΘ όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει την κυβερνητική πρόταση του κόμματός του για μία κοινωνία όρθια.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα