Σαλμάν Ρουσντί: Μαχαίρωσαν στον λαιμό τον συγγραφέα των «Σατανικών Στίχων» – Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο – Δείτε βίντεο

Ο ινδικής καταγωγής βρετανός συγγραφέας Σαλμάν Ρούσντι, ο οποίος είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του από το Ιράν στα τέλη της δεκαετίας του 1980, δέχθηκε σήμερα επίθεση από άγνωστο στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ίδρυμα Τσοτόκουα στη Νέα Υόρκη.

Ένας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι ανέβηκε αιφνιδιαστικά στη σκηνή όπου ο Ρούσντι ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία και άρχισε να χτυπά τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σύμφωνα

με την ενημέρωση της αστυνομίας, ο συγγραφέας μαχαιρώθηκε στον λαιμό και διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.

#SalmanRushdie just attacked onstage at @chq @NBCNews @ABC @cnnbrk pic.twitter.com/I1XT6AmkhK

— Charles Savenor (@CharlieSavenor) August 12, 2022

Οι «Σατανικοί Στίχοι» που έγραψε ο Σαλμάν Ρούσντι προκάλεσε αναταραχή σε αρκετές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου το 1988, καθώς θεωρήθηκε βιβλίο με «βλάσφημο» περιεχόμενο.

Μάλιστα, ο τότε ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χομεϊνί είχε εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα ζητώντας τη δολοφονία του Ρούσντι.

Another Video-
Salman Rushdie was taken to the hospital by medical helicopter.
Author Salman Rushdie was stabbed after taking stage at a #Chautauqua Institute event.

This man has been detained by police.-#NYPD#SalmanRushdie #Newyork pic.twitter.com/CfPdHAhIgB

— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez) August 12, 2022

Salmon Rushdie stabbed at Chautauqua. He’s on the stage being treated. Before his scheduled speech. pic.twitter.com/xqeM79WseB

— Mary Newsom (@marynewsom) August 12, 2022

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαλμάν Ρουσντί, Μαχαίρωσαν, Σατανικών Στίχων – Μεταφέρθηκε, – Δείτε,salman rousnti, machairosan, satanikon stichon – metaferthike, – deite