Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποιος είναι ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου που ανέλαβε την υπεράσπισή της – Είχε αναλάβει και την μητέρα της μικρής Άννυ

Ο κ. Ιωάννου, σύμφωνα με όσα είπε στο STAR, ειδοποιήθηκε από την οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, από την υπεράσπιση της οικογένειας, ενώ συμπλήρωσε πως δεν έχει ακόμα επικοινωνήσει με την κατηγορούμενη ώστε να τον εξουσιοδοτήσει και η ίδια για να αναλάβει την υπεράσπισή της.

Επιπλέον, ο κ. Ιωάννου είπε πως το πρωί της Πέμπτης συνόδευσε την Ρούλα Πισπιρίγκου στα δικαστήρια της Ευελπίδων, χωρίς όμως να έχει λάβει γνώση της δικογραφίας, ενώ επιβεβαίωσε πως η κατηγορούμενη θα

απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Ο κ. Νίκος Ιωάννου έχει αναλάβει πολλές υποθέσεις. Από αυτές ξεχωρίζει η περίπτωση της δολοφονίας της μικρής Άννυ που είχε κατακρεουργηθεί από τον πατέρα της τον Απρίλιο του 2015.

Είχε αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας του δολοφονημένου κοριτσιού το 2019, με τον εισαγγελέα να προτείνει την αθώωσή της. Είχε αναλάβει επίσης την υπεράσπιση του ιερέα από τη Μάνη που κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος 12χρονης.

Ποιος είναι ο Νίκος Ιωάννου

Ο Νίκος Ιωάννου είναι Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Master (LL.M.) του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης στο Ποινικό Δίκαιο.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, παρέχει εξειδικευμένες νομικές υπηρεσίες σε φυσικά και νομικά πρόσωπα ιδίως στους τομείς του Εμπορικού Δικαίου, Ιατρικού Δικαίου, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαίου Ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα έχει διατελέσει συνήγορος σε σύνθετες υποθέσεις που άπτονται του Ποινικού Δικαίου.

Διαθέτει μεγάλη δικαστηριακή εμπειρία ενώπιον των αστικών και ποινικών ακροατηρίων, καθώς και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ). Γνωρίζει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα