Ρούλα Πισπιρίγκου – Μαρακάκης: Δεν είναι τρία τα περαστικά αλλά τέσσερα – Απίθανο να τα παραδεχθεί

Ο κ. Μαρακάκης για το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου ανέφερε: Είχα μια διαγώνια ενημέρωση ότι υπολογίζει η υπεράσπιση σε καινούργια στοιχεία επιστημονικά που αφορούν τα τοξικολογικά της Τζωρτζίνας,

Για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου: Θεωρούσα ότι εδώ και αρκετό καιρό εφόσον υπάρχει έρευνα , άσχετα αν ήταν προκαταρκτική, θα έπρεπε να έχει εκδοθεί σχετική διάταξη για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Έστω και αργά έστω και καθυστερημένα, είναι βέβαιο ότι θα εισφέρει πάρα πολλά στοιχεία διότι θα έρθουν στο φως, ακόμη

κι αν έχουν σβηστεί οι πληροφορίες αυτές, όπως γνωρίζετε πολύ καλά από το ηλεκτρονικό έγκλημα, τα ίχνη αφήνονται και μπορούν να ανιχνευθούν. Συνεπώς θα έχουμε πληροφορίες τι είδους επικοινωνίες έγιναν, που βρίσκονταν τα συγκεκριμένα πρόσωπα, πάρα πολλά στοιχεία μέσα στην εξίσωση.

Θα έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα. Από την άλλη επειδή το Ανθρωποκτονιών, κάνει μια συντονισμένη δουλειά, και είναι δουλειά στο παρασκήνιο, οπότε κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το αν ήδη έχουν πολλές πληροφορίες παρά την καθυστερημένη άρση του τηλεφωνικού.

Για τις καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: Εφόσον υπήρχε μια επίσημη καταγγελία από το 2014 για ενδοοικογενειακή βία, εφόσον έγινε αρμοδίως ενημέρωση της εισαγγελίας, δόθηκε εντολή και εστάλη κλιμάκιο για αυτοψία, βέβαια όπως ενημερωθήκαμε δεν έγινε αιφνιδιαστικά, έγινε μετά από συντονισμένο ραντεβού και μάλιστα σχεδόν ενάμιση μήνα μετά το περιστατικό, παρόλα αυτά έχει καταγραφεί ένα προηγούμενο.

Όταν αυτό το προηγούμενο αποτελεί μια σκιά, έναν συναγερμό για την οικογένεια αυτή, όταν έχουμε τον θάνατο του πρώτου παιδιού, θεωρούμε αυτονόητο ότι έπρεπε οι αρχές να έχουν συνδέσει τα δύο περιστατικά μεταξύ τους, έτσι ώστε να ξεκινήσει τότε έρευνα και αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη οικογένεια να είναι υπό παρακολούθηση.

Πολλές φορές όταν έχουμε ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας και με βάση το παρών νομοθετικό πλαίσιο παρακολουθούνται από εισαγγελέα και είναι υπό την επίβλεψη του για ένα διάστημα μέχρι να αποφασισθεί αν θα κινηθούν ποινικά στα δικαστήρια.

Αυτό δεν έχει γίνει εδώ. Είχαμε τα αντανακλαστικά ήδη της εισαγγελίας, είτε των άλλων αρμόδιων υπηρεσιών όταν έχουμε θάνατο παιδιού. Εδώ έχουμε πολύ σοβαρότερες κινητοποιήσεις όταν έχουμε απλά έναν τραυματισμό παιδιού, το οποίο μεταφέρεται με κάποιον συνοδό στο νοσοκομείο.

Συνεπώς θα έπρεπε από το πρώτο κοριτσάκι το οποίο έχασε την ζωή του, να έχει συνδεθεί το ένα περιστατικό με το άλλο και δεν το συζητώ, σε κάθε περίπτωση, όταν είχαμε τον θάνατο του μωρού της Ίριδας, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, δεν πέθανε μέσα στο νοσοκομείο, τότε το θεωρώ αδιανόητο που αυτομάτως δεν τέθηκε υπό παρακολούθηση και έρευνα η συγκεκριμένη οικογένεια. Φαινόταν ότι υπάρχει μια ανισορροπία, και μια πολύ πάρα πολύ παράξενη συμπεριφορά από την οικογένεια, των γονιών αυτών προς τα παιδιά του. Δυστυχώς έπρεπε να θρηνήσουμε και το τρίτο παιδί, να διαπιστώσουμε ότι δηλητηριάστηκε.

Ξέρετε εδώ τα περιστατικά δεν είναι τρία μόνο. Τελικά είναι τέσσερα. Διότι το βασικό περιστατικό που θα έπρεπε να θορυβήσει όλο τον κόσμο ήταν η εξέλιξη της Τζωρτζίνας από ένα φυσιολογικό παιδί, το οποίο ήταν και χαρωπό, και είχε και αθλητική δραστηριότητα, και ήταν και ευφιέστατο, να καταστεί ΑΜΕΑ από ένα επεισόδιο που τελικώς ήταν κατασκευασμένο και πιθανότατα προϊόν δηλητηρίασης.

Για το αν θα ομολογήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου: Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το θεωρώ απίθανο να παραδεχθεί, ακόμη κι αν παρατεθούν ενώπιον της τα αδιάσειστα στοιχεία, δηλαδή πολύ πιο στέρεα στοιχεία από το ντοκουμέντο που ήδη υπάρχει, την χρήση της κεταμίνης. Η γραμμή που έχει κρατήσει, πιθανότατα αν συνδεθεί και με τα άλλα δύο κοριτσάκια, πιθανότατα ανέπτυξε μια αλαζονεία και την αίσθηση που πολλές φορές οι εγκληματίες αναπτύσσουν, ότι δηλαδή βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Για τον Μάνο Δασκαλάκη: Γνωρίζει ότι και ο ίδιος ανά πάσα στιγμή παρακολουθείται και ελέγχεται ως ύποπτος, είτε με ενέργειες, είτε με παραλείψεις.

Για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς: Θα ξετυλιχθεί το κουβάρι για την σπιτονοικοκυρά. Εμένα μου έκανε αρκετά μεγάλη εντύπωση ότι μια γυναίκα η οποία ήταν σύζυγος νομικού, έκανε με περίεργα κριτήρια, ένα γενικό πληρεξούσιο σε έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν είχε ιδιαίτερη σχέση, και ήταν σχετικά πρόσφατο στη ζωή της. Άρα αυτή η λευκή επιταγή που έδωσε και η απόλυτη εμπιστοσύνη προς έναν κατά τα άλλα άγνωστο μέχρι πρόσφατα μου κάνει λίγο εντύπωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα