Πρόεδρος εργαζομένων του «Άγιος Ανδρέας» για θάνατο 49χρονου: Υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη τη στιγμή, όχι 70

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Μιχάλης Στελλάτος, πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», μετά τον θάνατο του 49χρονου Θεόδωρου Νεμουτιάνου.

«Το κλίμα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» είναι πολύ βαρύ, μετά την απώλεια του 49χρονου. Τα γεγονότα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφεται. Ο άτυχος ασθενής προσήλθε το βράδυ 12:10, ημέρα Τετάρτη, που δεν εφημέρευε το νοσοκομείο. Ο ασθενής δεν είχε εικόνα πάσχοντος. Παραπονέθηκε στην νοσηλεύτρια ότι είχε ψύξη και πόνο στον αυχένα. Δεν του μίλησε με αλαζονεία ή βαρβαρότητα

η νοσηλεύτρια, δεν του είπε φύγε. Ο 49χρονος είχε πάει την προηγούμενη μέρα, την Τρίτη το πρωί, σε ιδιώτη γιατρό, είχε διάγνωση ψύξης και είχε πάρει φαρμακευτική αγωγή και πάνω σε αυτό εφησυχάστηκε η νοσηλεύτρια και του είπε για καλύτερη διερεύνηση να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίο. Στην ίδια νοσηλεύτρια είχε προσέλθει και άτομο με πόνο στο στήθος, κλήθηκε γιατρός και έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις» ανέφερε για τον 49χρονο, ο Μιχάλης Στελλάτος.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών» πρόσθεσε «τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γιατρός που να εφημερεύει στα Επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», συνέχισε, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν υπήρχε γιατρός, ο ίδιος ανέφερε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως είχε αναφέρει το υπουργείο Υγείας. «Ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουνε περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», δήλωσε.

Πάντως, σήμερα ξεκινά η ΕΔΕ για να διερευνηθεί τι συνέβη και έχασε την ζωή του ο 49χρονος και να καταλογιστούν ευθύνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα