ΠΟΥ – Οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Ξεκίνησε έρευνα για να προσδιοριστεί η έκτασή της

Παγκόσμια έρευνα για να υπολογίσει την έκταση της οξείας ηπατίτιδας στα παιδιά αγνώστου αιτιολογίας ξεκίνησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σε μια προσπάθεια να εντοπίσει πού εντοπίζονται κρούσματα και μεταμοσχεύσεις ήπατος με ασυνήθιστη συχνότητα.

Από τις 5 Απριλίου (οπότε εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα) έως τις 8 Ιουλίου 2022, σε 35 χώρες, σε πέντε Περιφέρειες του ΠΟΥ είχαν αναφερθεί 1.010 πιθανά κρούσματα και 22 θάνατοι. Σε αυτά περιλαμβάνονται νέα και αναδρομικά εντοπισμένα κρούσματα από την 1η Οκτωβρίου 2021.

Από

τα πιθανά κρούσματα, 46 παιδιά (ποσοστό 5%) χρειάστηκαν μεταμόσχευση και 22 (2%) θάνατοι έχουν αναφερθεί στον ΠΟΥ.

Σχεδόν τα μισά (48%) από τα πιθανά κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ευρώπη (484 κρούσματα σε 21 χώρες), συμπεριλαμβανομένων 272 περιπτώσεων (27% των παγκόσμιων κρουσμάτων) από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ιρλανδία.

Ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός πιθανών κρουσμάτων έχει αναφερθεί στην Αμερική (n=435, συμπεριλαμβανομένων 334 κρουσμάτων (33% των παγκόσμιων κρουσμάτων) στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής).

Ακολουθεί η περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού (n=70) , η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας (n=19) και η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου (n=2).

Δεκαεπτά χώρες έχουν αναφέρει περισσότερα από πέντε πιθανά κρούσματα. Ο πραγματικός αριθμός των περιπτώσεων μπορεί να έχει υποτιμηθεί, εν μέρει λόγω των περιορισμένων συστημάτων επιτήρησης.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αλλάξει αναφέρει ο οργανισμός, όσο θα γίνονται διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες και δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα