Πώς ο Άγιος Βλάσιος «μπλόκαρε» πλειστηριασμό ακινήτου για χρέος 385.000 ευρώ

Πλειστηριασμός ακυρώθηκε την ημέρα της κατάσχεσης γιατί... ήταν η γιορτή του πολιούχου των Αχαρνών κάτι που οδήγησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, να ακυρώσει τη διαδικασία κατάσχεσης ακινήτου, για οφειλή 385.000 ευρώ.

Κι αυτό, όπως εξηγεί η απόφαση, διότι την ημέρα που έκανε την επίδοση ο δικαστικός επιμελητής, ήταν αργία! Και συγκεκριμένα γιορτάζει ο Αγιος Βλάσιος, πολιούχος των Αχαρνών, και για την περιοχή και τις δημόσιες υπηρεσίες της είναι αργία.

Σύμφωνα

με ρεπορτάζ του Παναγιώτη Στάθη στο capital «την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος Δημ. Αναστασόπουλος, ο οποίος εντόπισε την “παθογένεια” της επιδοσης στα ψιλά γράμματα του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (929 παρ. 3 και 144 παρ. 1 του ΚπολΔ) , υπέβαλλε το σχετικό αίτημα και έγινε δεκτό απο το δικαστήριο που ακύρωσε την κατασχετήρια έκθεση.

Πρόκειται για την υπ΄ 1024/2022 δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία ακυρώθηκε η κατασχετήρια έκθεση ακινήτου επειδή ναι μεν ο δικαστικός επιμελητής διενήργησε όλες τις διαδικασίες εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος αλλά τη συγκεκριμένη ημέρα που κατασχέθηκε το ακίνητο ήταν μια τοπική αργία της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο».

Keywords
Τυχαία Θέματα