Πως κρίνουν οι πολίτες το δόγμα Ανδρουλάκη «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας πρωθυπουργός»

Ιδιαίτερη αίσθηση είχε προκαλέσει πριν μερικούς μήνες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης όταν είχε δηλώσει σε συνέντευξή του, ότι αν ελληνικός λαός «κλείσει την πόρτα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ εγώ δε θα τους βάλω από το παράθυρο».

«Εάν αποδοκιμάσει ο ελληνικός λαός τον κ. Μητσοτάκη και τον κατακρυμνήσει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πήρε 31 και πάρει λιγότερο και θέλουν αυτοί οι δύο άνθρωποι να τους βάλουμε από το παράθυρο, αυτό

το σενάριο να το ξεχάσουν.

Δεν θα χρησιμοποιεί το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου τις δημοσκοπήσεις κατά το δοκούν, γιατί βάσει των σημερινών ο λαός τους κλείνει την πόρτα» είχε εξηγήσει σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε το σχετικό βίντεο:



Εκ τότε, ο Νίκος Ανδρουλάκης επαναλάμβανε την συγκεκριμένη θέση και μάλιστα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε πει σχετικά: «O κ. Ανδρουλάκης καλό είναι να πει κάποια στιγμή όχι μόνο τι δεν θα κάνει αλλά το τι θα κάνει σε ότι αφορά την προοπτική κυβερνησιμότητας της χώρας»

Πώς σχολιάζουν οι πολίτες την θέση του Ν. Ανδρουλάκη

Σε ένα από τα ερωτήματα της δημοσκόπησης της Palmos Analysis για το The Caller διερευνήθηκε και η στάση των πολιτών πάνω σε αυτή την θέση του Νίκου Ανδρουλάκη και εκεί φαίνεται ότι η συγκεκριμένη πολιτική του θέση πατά σε ένα ισχυρό ακροατήριο που αγγίζει το 34%.

Πιο συγκεκριμένα στο ερώτημα «Συμφωνείτε με την θέση του κ. Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θα συμπράξει μετά τις εκλογές σε κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη ή τον κ. Τσίπρα;» το 34% των πολιτών απαντά «Συμφωνώ/Μάλλον συμφωνώ».

Ο Πασχάλης Τεμεκενίδης, διευθυντής της Research & Poltical Analysis Director Palmos Analysis, σχολίασε σχετικά: «Μία ανάγνωση λέει ότι το 34% που συμφωνεί είναι ένα υπερδιπλάσιο ποσοστό από την εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ σήμερα. Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μία εκτίμηση εκλογικής επιρροής περί το 14%-15% και σε αυτή την θέση του κ. Ανδρουλάκη έρχεται και συντάσσεται το 34% των ψηφοφόρων. Άρα προφανώς βρίσκει ευήκοα ώτα και σε άλλους χώρους».

Δείτε τις σχετικές καρτέλες:

Keywords
Τυχαία Θέματα