Πόλεμος στο Ισραήλ: Αύριο συνάντηση Μπάιντεν με Αμπάς, Σίσι και βασιλιά Αμπντάλα στην Ιορδανία

Στην Ιορδανία θα πραγματοποιηθεί αύριο (18/10) τετραμερής συνάντηση κορυφής μεταξύ ΗΠΑ, Ιορδανίας, Αιγύπτου και Παλαιστίνης.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα Β’ θα φιλοξενήσει αύριο τετραμερή σύνοδο κορυφής στο Αμάν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον πρόεδρο της Αιγύπτου

Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Γάζα, τον περιφερειακό αντίκτυπό τους και τη διασφάλιση της παροχής βοήθειας στην περιοχή.

Ο Τζο Μπάιντεν «θα επαναλάβει ότι η Χαμάς δεν υποστηρίζει τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και θα συζητήσει τις ανθρωπιστικές ανάγκες των αμάχων στη Γάζα», δήλωσε χθες ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κίρμπι.

Σύμφωνα με το Reutrers, στόχος του Αμερικανού προέδρου θα είναι να δείξει την αμερικανική αλληλεγγύη στον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο στον οποίο θα εμπλέκεται το Ιράν, η Χεζμπολάχ καθώς και η Συρία.

Ακόμη, ο Τζο Μπάιντεν θέλει να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα, όπου σύμφωνα με τις αρχές περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν ήδη σκοτωθεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς την τελευταία εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ισραήλ, Αύριο, Μπάιντεν, Αμπάς Σίσι, Αμπντάλα, Ιορδανία,polemos, israil, avrio, bainten, abas sisi, abntala, iordania