Πόλεμος στο Ισραήλ: 90 άνθρωποι μένουν σε σπίτι 4 δωματίων στη Γάζα – «Προσπαθούμε απλά να επιβιώσουμε»

Πόλεμος στο Ισραήλ: Την ώρα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραηλινών και Αιγυπτίων για τις λεπτομέρειες της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, προκειμένου να παραδοθεί ζωτική ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, στο Χαν Γιουνίς, 90 άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς σε ένα σπίτι μόλις 4 δωματίων.

Συγκεκριμένα, ο Ibrahim AlAgha και η σύζυγός του Hamida έκαναν διακοπές στη Γάζα, όταν άρχισαν οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή.

Μάλιστα, το ζευγάρι, που είναι Ιρλανδοί πολίτες,

ήθελε τα τρία παιδιά του που γεννήθηκαν στο Δουβλίνο να γνωρίσουν τους Παλαιστίνιους συγγενείς τους και να μάθουν για τη γλώσσα και τον πολιτισμό τους.

Ωστόσο, αντί για τις χαλαρές οικογενειακές διακοπές , η οικογένεια έπρεπε να αντιμετωπίσει επιθέσεις και εκρήξεις. «Ήταν συνεχείς οι βομβαρδισμοί και το σπίτι έτρεμε», λέει ο Ιμπραήμ.



Αφού το Ισραήλ είπε σε 1,1 εκατομμύρια ανθρώπους να κατευθυνθούν νότια πριν από μια αναμενόμενη χερσαία εισβολή, η οικογένεια μάζεψε τα υπάρχοντά της στο διαμέρισμά της στην πόλη της Γάζας και έφυγε. Τελικά, βρήκε καταφύγιο στο σπίτι των γονιών του Ιμπραήμ στη νότια πόλη Χαν Γιουνίς.

Συγγενείς και φίλοι που δεν είχαν πού να μείνουν έφτασαν στο σπίτι που φιλοξενεί τώρα 90 άτομα, ενώ η οικογένειά του, όπως λέει ο Ιμπραήμ, δεν θα απέφευγε ποτέ κανέναν.

«Τα παιδιά ζητάνε πάντα φαγητό και νερό και προσπαθούμε να πάρουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Είναι πολύ δύσκολο. Οι ηλικιωμένοι αντέχουμε λίγο, μπορούμε να μείνουμε πεινασμένοι, αλλά όταν τα παιδιά ζητούν φαγητό δεν μπορούμε να τους πούμε όχι», σημειώνει.

Παράλληλα, η οικογένεια αντιμετωπίζει μια αγωνιώδη αναμονή. Μετά την έκρηξη που έπληξε το αραβικό νοσοκομείο Al-Ahli στην πόλη της Γάζας την Τρίτη, η οποία εκφράζεται φόβος ότι σκότωσε εκατοντάδες, ο Ιμπραήμ λέει ότι κανείς στο γεμάτο σπίτι τους στο Khan Younis δεν μπορούσε να κοιμηθεί.

«Πραγματικά φοβόμαστε για τη ζωή μας. Δεν υπάρχουν όρια. Οποιοσδήποτε, οπουδήποτε μπορεί να γίνει στόχος. Τα πράγματα χειροτερεύουν κάθε μέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΒΒC

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ισραήλ, Γάζα – Προσπαθούμε,polemos, israil, gaza – prospathoume