Πλεύρης: Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ο διευθυντής που έδωσε αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ – Διαψεύδει ο ίδιος

Στην αναρρωτική που πήρε αμέσως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη ο προϊστάμενος του ΟΣΕ, που τέθηκε σε αργία, καθώς εκείνος τοποθέτησε τον μοιραίο σταθμάρχη στη Λάρισα, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και είπε πως «μου βγάζει μια τεράστια υποψία ότι μπορεί να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα και αν εμπλέκονται γιατροί

και θα τεθούν σε αργία και θα γίνουν όλες οι πειθαρχικές διώξεις. Αύριο θα πάει ο φάκελος στον εισαγγελέα».

«Ο διευθυντής, εγώ δε θα το έλεγα, αλλά ο ίδιος βγήκε και έκανε δήλωση στην ΕΡΤ και προκύπτει η ταυτότητά του. Από την ταυτότητά του προκύπτει ότι είναι και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Έπειτα, σημείωσε πως «ήταν γνωστό ότι έχει γίνει ένα μοιραίο δυστύχημα με δεκάδες νεκρούς. Άρα δεν γίνεται μια γνωμάτευση σε ουδέτερο χρόνο. Αν την έχουν δώσει χωρίς να κάνουν καμία εξέταση, θα λογοδοτήσουν γιατί αυτό ενέχει μια τρομακτική ηθική απαξία να δίνεται μια βεβαίωση σε έναν άνθρωπο, αν αυτή δεν έχει δοθεί με τους ιατρικούς κανόνες, ενώ θρηνούμε δεκάδες ανθρώπους».



Από την πλευρά του πάντως, ο Δ/ντης της Νευροχειρουργικής Κλινικής και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, που είναι υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ, Νίκος Χαυτούρας, μιλώντας στη «Θεσσαλία τηλεόραση» τόνισε ότι πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής του ΟΣΕ Δ.Ν., αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή γνώριζε παλαιότερο πρόβλημα υγείας και επειδή εμφανώς κούτσαινε τον παρέπεμψε για έλεγχο σε γιατρό που εφημέρευε, ο οποίος και εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε κατηγορηματικά ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική άδεια, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά και την υπογραφή του.

Ο κ. Χαυτούρας επιμένει ότι ο επιθεωρητής του ΟΣΕ εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλεύρης, Υποψήφιος, ΠΑΣΟΚ, ΟΣΕ – Διαψεύδει,plevris, ypopsifios, pasok, ose – diapsevdei