Πέθανε ο 12χρονος Άρτσι – Τον αποσυνέδεσαν από τα μηχανήματα

Ο 12χρονος Archie Battersbee, το εγκεφαλικά νεκρό 12χρονο αγόρι από τη Βρετανία, που ήταν σε μηχανική υποστήριξη, έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι του Σαββάτου, καθώς οι γιατροί τόν αποσυνέδεσαν από τα μηχανήματα που τόν κρατούσαν στη ζωή.

Η Hollie Dance, μητέρα του Άρτσι, δήλωσε ότι ο γιος της «πάλεψε μέχρι τέλους και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του».

Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας, η Ella Rose Carter πρόσθεσε: «Δεν υπήρχε τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος

της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Ελπίζουμε ότι καμία οικογένεια δεν θα χρειαστεί να περάσει αυτό που περάσαμε εμείς. Είναι βάρβαρο».

Η ιστορία του προκάλεσε συγκίνηση στη Βρετανία, καθώς οι γονείς του είχαν αποδυθεί σε έναν μακρύ νομικό αγώνα.

Αρχικά είχαν παλέψει ενάντια στην απόφαση να διακοπεί η υποστήριξη και έπειτα να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταφέρουν το αγόρι σε κέντρο ανακούφισης, στο οποίο θα είχε «ένα αξιοπρεπές τέλος».

Και οι δύο προσφυγές απέτυχαν. Η προσφυγή κατά της διακοπής υποστήριξης απορρίφθηκε στο Εφετείο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έκρινε ότι δεν έχει αρμοδιότητα.

Η κίνηση για τη μεταφορά εκτός νοσοκομείου απορρίφθηκε όταν το δικαστήριο συντάχθηκε με τους γιατρούς που εκτιμούσαν ότι θα είναι επικίνδυνη για τη ζωή του αγοριού.

Σημειώνεται, πως ο Άρτσι ήταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου, πιθανόν γιατί είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση, με τους γιατρούς να εκτιμούν εξ αρχής ότι δεν είχε καμία ελπίδα ανάρρωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα