Παύλος Πολάκης: Βλέπει την πόρτα της εξόδου σήμερα; – Η στάση της ΝΔ

Ημέρα καθοριστικών αποφάσεων σήμερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στις πέντε το απόγευμα συνέρχεται με διευρυμένη σύνθεση το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, προκειμένου να αποφανθεί για το κομματικό μέλλον του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη.

Στη διευρυμένη αυτή σύνθεση αναμένεται να μετάσχουν εκτός από τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου και τα στελέχη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να αποφασίσουν τι θα γίνει

με τον Βουλευτή Χανίων, ο οποίος όπως φαίνεται βρίσκεται ένα βήμα πριν τεθεί εκτός ψηφοδελτίων.

Ένα πρώτο στίγμα για το προς τα που θα κινηθούν οι αποφάσεις, έδωσε και η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον καθαίρεσε από τομεάρχη Διαφάνειας, τοποθετώντας στη θέση του τον μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιάννη Ραγκούση, και παραπέμποντας τον στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με το καταστατικό οι προβλεπόμενες ποινές είναι τέσσερις: αναστολή ιδιότητας μέλους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαγραφή, σύσταση η επίπληξη.

Σύμφωνα επίσης με το καταστατικό για να γίνει αποδεκτή η διαγραφή ή η αναστολή της ιδιότητας του μέλους του κόμματος, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων. Τα μέλη της επιτροπής δεοντολογίας είναι 15, άρα οι 10 στους 15.

Κατρούγκαλος για Πολάκη: Όχι σε διαγραφή του 

«Όχι» στη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ο συνάδελφός του και πρώην υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, με αφορμή την ακραία ανάρτησή του στα social media, όπου στοχοποιούσε δημοσιογράφους, τραπεζίτες και δικαστές.

Ο Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΤ ότι ο Παύλος Πολάκης υπέπεσε σε πολιτικό λάθος, αλλά δεν συμφωνεί με τη διαγραφή του από το κόμμα, πλέκοντας μάλιστα το εγκώμιο του Κρητικού πολιτικού για τις αποκαλύψεις στις οποίες έχει προβεί.

Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι οι κινήσεις του Παύλου Πολάκη δεν αντιβαίνουν στις αρχές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ό, τι και να πιστεύουμε, δεν μπορούμε να θέτουμε μια προσωπική ατζέντα αντί για τη συνολική που θέτει το κόμμα μας και δεν μπορεί να τη θέτουμε και με τον τρόπο που μπήκε.

Νομίζω επομένως ότι η αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, να θέσει εκτός ψηφοδελτίων τον Παύλο, είναι σωστή. Αντιλαμβάνομαι από την άλλη πλευρά ότι ο ίδιος βλέπει διαφορετικά τα πράγματα», τόνισε αρχικά.

Η στάση της ΝΔ

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία παρακολουθεί τις εξελίξεις ενώ εκείνο το οποίο τονίζεται είναι ποτέ δεν βγήκε επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ή της εκπροσώπου του για την ανάρτηση Πολάκη αλλά περιορίζονται μόνο σε διαρροές.

Εκείνο το οποίο ζητούν είναι να διαγραφεί τόσο ο Παύλος Πολάκης, όσο και ο Νίκος Παππάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα