Πάτρα 3 παιδιά – Λέων: Προσπαθούσε πάνω από ένα λεπτό να προκαλέσει το θάνατο του βρέφους, μπορούσε να κάνει πίσω

Πάτρα 3 παιδιά – εξελίξεις: Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων βρέθηκε στο πάνελ της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» και υποστήριξε ότι πέρα από τα ιατροδικαστικά ευρήματα για την περίπτωση της Ίριδας υπάρχει και ένα πειστήριο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση πέρα από τα ιατροδικαστικά ευρήματα έχουμε πλέον και ένα βασικό πειστήριο που είναι το πανάκι. Από τη στιγμή που επιβεβαιώνεται πως είναι οροαιματηρο υγρό σημαίνει πως αυτό το πανί μπήκε μέσα στο στόμα από τον δράστη, παρέμεινε αρκετά

μέσα στο στόμα γιατί για να ”σκάσει” ο πνεύμονας και να παράξει αυτό το υγρό έχει γίνει μια παρατεταμένη προσπάθεια», είπε αρχικά ο κ. Λέων.

«Δηλώνει αυτή την παρατεταμένη προσπάθεια που φέρνει τη βλάβη στον εγκέφαλο και τις ασφυκτικές κηλίδες στον πνεύμονα» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Γρηγόρης Λέων, ο χρόνος που χρειάζεται για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί με φραγμό των αναπνευστικών οδών είναι περίπου ένα λεπτό.

«Μπορούσε να κάνει πίσω αλλά δεν το έκανε. Προσπαθούσε πάνω από ένα λεπτό να προκαλέσει το θάνατο του βρέφους. Μπορεί το ένα λεπτό να ακούγεται πολύ αλλά δεν είναι.

Θα μπορούσε να σκεφτεί 60 φορές να κάνει πίσω αλλά δεν έκανε. Ασφυκτικός είναι και ο θάνατος της Μαλένας, σύμφωνα με τα ευρήματα», είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.





Keywords
Τυχαία Θέματα