Πατήρ Υποκλόπιος

Μέγας Πολιούχος, η μνήμη του εορτάζεται καθημερινώς από χιλιάδες συμπολίτες και συμπολίτισσές μας.

Από την εμφάνιση του ανθρώπινου γένους, συναντάται σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, με μεγαλύτερη συχνότητα στους προνομιούχους και δη στους έχοντες εξουσία. Πάσης φύσεως.

Εικάζεται ότι η ζωή του ήταν συνυφασμένη απόλυτα με τις υποκλοπές. Από μικρός, επιδιώκοντας την προσοχή και την αγάπη των γονέων του υπέκλεπτε την καθημερινή ενασχόληση μαζί

του, αδιαφορώντας για την προσωπική ζωή των ιδίων. Υποκλοπή με θετικό πρόσημο…

Έπειτα, στα μαθητικά του χρόνια, «εκπαιδεύτηκε» στην υποκλοπή. Αρχικά, μια ματιά στο γραπτό του διπλανού.

Στη συνέχεια, η δειλή ματιά εξελίχθηκε σε σωστό παρατηρητήριο στοχεύοντας στη δημιουργική και εξόχως ευρηματική ανακάλυψη νέων μεθόδων νόμιμης επισύνδεσης προς τα γραπτά των συμμαθητών του αλλά και τα βιβλία του ιδίου αναλυτικού προγράμματος.

Με την δεκαετή και πλέον εμπειρία, και με το πέρασμά του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξακολούθησε να τιμά το θεάρεστο έργο του, το  μέγαν της υποκλοπής έργον.

Τάχιστα ο Πατήρ Υποκλόπιος αναρριχήθηκε στα ανώτερα κοινωνικά και οικονομικά στρώματα. Με όπλο τις υποκλοπές είχε τη μοναδική δεινότητα και ικανότητα να κινείται και να διακινείται ελεύθερα και απρόσκοπτα στην πολιτική, στην εκκλησία, στον συνδικαλισμό, σε κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής του ανθρώπου.  Αυτή η ασύδοτη και καταχρηστική του ελευθερία γοήτευε και σαγήνευε όλους τους ανθρώπους με αποτέλεσμα να αποκτήσει πολλούς οπαδούς και μιμητές.

Παρήλθαν τα έτη και στο σωτήριο 2022 οι οπαδοί και μιμητές του συνεχίζουν ακάθεκτοι και βαθιά προσηλωμένοι στη διαθήκη του. Χωρίς αιδώ, έχουν παρεισφρήσει σε ηγεμονικές θέσεις καταρρακώνοντας θεσμούς και αξίες. Πλέον, δεν αρκούνται στην υποκλοπή την υλική. Αυτή είναι δεδομένη, αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτη.

Η κύρια έγνοια τους, η στόχευση του επικεντρώνεται και αφορά στην πνευματική υποκλοπή. Στη διαχείριση του πνεύματος και στην άνευ όρων χειραγώγησή του.

Στην αντιστροφή της βιούμενης πραγματικότητας με την ταυτόχρονη αποδοχή και υιοθέτηση μιας επίπλαστης, μιας κατασκευασμένης από τους ιδίους και εναρμονισμένης στα ενδιαφέροντα και στις επιδιώξεις τους.

Οι μέχρι τώρα εμπνευσμένοι από τους ίδιους κληρικοί εν μια νυκτί μετατρέπονται σε θλιβερούς και βουτηγμένους στην αμαρτία παπάδες.  Οι μέχρι κάποια στιγμή ήρωες ιατροί, νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό εξελίχθηκαν σε θανάσιμο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία της χώρας.  Και ο κατάλογος ουχί βραχύς…

Και δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης η διερεύνηση και η απόδοση της ευθύνης σε όσους και όσες παρανομούν. Αμφισβητείται η σκόπιμη ή άσκοπη χρονική συγκυρία δημοσιοποίησης των παρανομιών εκ του ποινικού και ηθικού δικαίου. Και αυτή αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα πνευματικής υποκλοπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατήρ Υποκλόπιος,patir ypoklopios