Πατ Κάρολ: Πέθανε η ηθοποιός που χάρισε τη φωνή της στην κακιά Ούρσουλα από τη «Μικρή Γοργόνα»

Η Πατ Κάρολ, η ηθοποιός που χάρισε τη φωνή της σε μία από τις πιο εμβληματικές κακές της Ντίσνεϊ - της Ούρσουλα από τη «Μικρή Γοργόνα», έφυγε από τη ζωή.

Η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός, πέθανε σε ηλικία 95 ετών το Σάββατο από πνευμονία στο σπίτι της στη Μασαχουσέτη, όπως επιβεβαίωσε η κόρη της Κέρι Κάρσιαν στα ξένα μέσα.

Η Πατ Κάρολ γεννήθηκε στη Λουιζιάνα το 1927 και η οικογένειά της μετακόμισε στο Λος Άντζελες όταν εκείνη ήταν πέντε χρονών.

Το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη έγινε το 1947, για την ταινία

«Hometown Girl», αλλά η παρουσία της σε διάφορα ψαχαγωγικά σόου, βαριετέ, την έκαναν περισσότερο γνωστή. Η Κάρολ, κέρδισε ένα Emmy για την ερμηνεία της στο «Caesar’s Hour» το 1957 ενώ ερμήνευσε κωμικούς ρόλους.

Το 1966 δάνεισε για πρώτη φορά τη φωνή της, για την τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων «The Super 6». Μέχρι τη δεκαετία του 1980 ασχολούνταν περισσότερο με κινούμενα σχέδια, ερμηνεύοντας ρόλους στις «Scooby-Doo», «Garfield» και «Superman».

Ακόμη, συμμετείχε και στην αγγλική μεταγλώττιση της ταινίας «My Neighbor Totoro» του 1988. Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα, η ίδια ονειρευόταν από την πρώτη στιγμή να δουλέψει σε μια ταινία της Ντίσνεϊ. Δεν άργησε να έρθει η ευκαιρία της το 1989, με τη «Μικρή Γοργόνα».

Η ερμηνεία της απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως ιδιαίτερα ισχυρή στην επιτυχία του box office. Οι New York Times έγραψαν ότι η δική της Ούρσουλα, «είναι μια υπέροχη δημιουργία που ενσαρκώνει την καλά ανεπτυγμένη αίσθηση της κακίας της ταινίας».

Η Κάρολ δεν μπορούσε να κρύψει την αδυναμία της στον ρόλο και για αυτό τον επανέλαβε σε πολλά άλλα έργα, συμπεριλαμβανομένων των spinoff τηλεοπτικών εκπομπών. Συμμετείχε ακόμη και στα θεματικά πάρκα της Disney ως Ούρσουλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατ Κάρολ, Πέθανε, Ούρσουλα, Μικρή Γοργόνα,pat karol, pethane, oursoula, mikri gorgona