ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Σε εκλογική ετοιμότητα ο Ανδρουλάκης- Οι φήμες, οι νέοι και τα φαβορί στα ψηφοδέλτια

Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, προς τα στελέχη του κόμματος, ήταν ξεκάθαρο στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ: «Δεν θα κάνουμε διακοπές το καλοκαίρι. Θα δώσουμε αγώνα για να είμαστε έτοιμοι το φθινόπωρο... Όποτε και αν γίνουν εκλογές».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, με τα ψηφοδέλτια να

ετοιμάζονται πυρετωδώς από την αρμόδια Επιτροπή, με τον επικεφαλής της, Ευάγγελο Αργύρη να εργάζεται εντατικά με τους συνεργάτες του για την συγκρότησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Ψηφοδελτίων είχε καλέσει τους προηγούμενους μήνες πολίτες, φίλους και μέλη του «Κινήματος μας να εκδηλώσει ενδιαφέρον υποβάλλοντας αίτηση υποψηφιότητας και ένα σύντομο βιογραφικό στο email της Επιτροπής Ψηφοδελτίων: [email protected]». Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον του κόσμου για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια ήταν αυξημένο, γεγονός που ικανοποιεί την Χαριλάου Τρικούπη αλλά και προσωπικά το Νίκο Ανδρουλάκη που είχε θέσει ως στόχο να υπάρχει σε αυτά ουσιαστική ανανέωση, τόσο σε επίπεδο ηλικίας όσο και προσώπων γενικότερα.

Ο χάρτης των υποψηφίων

Στην Α’ Αθηνών οι εκλογές  αποκτούν ξανά ενδιαφέρον μιας και θα δώσουν σκληρή μάχη  ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ» και  υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος, που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει έδαφος στις γειτονιές της Αθήνας και καθημερινά δραστηριοποιείται έντονα ανεβάζοντας ρυθμούς επιδιώκοντας την ανανέωση  με τον Κώστα Σκανδαλίδη -ο οποίος εκλέγεται βουλευτής από το 1989. Υποψηφιότητα θα θέσουν η Ζέφη Δημαδάμα, ο Δημήτρης Οικονόμου, η Πόπη Γιαννοπούλου και η Ρωξάνη Μπέη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος στον Βόρειο Τομέα θα είναι εκ νέου υποψήφιος και θα έχει δυνατούς συνυποψήφιους απέναντί του όπως ο Παναγιώτης Βλάχος ο οποίος θα προσπαθήσει να κεφαλαιοποιήσει την έντονη πολιτική και επικοινωνιακή δραστηριοποίηση του. Επίσης ακούγονται τα ονόματα της Κατερίνας Μπατζελή, της Μιλένας Αποστολάκη ενώ φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του δημοσιογράφου Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Υποψήφια θα είναι όμως και η Ρένια Ζαρκαδούλα που εξελέγη πρόσφατα στην ΚΠΕ (169η θέση), επίσης ακούγεται το όνομα του δημάρχου Βριλησσίων Ξένου Μανιατογιάννη αλλά και του Τάσο Βασιλείου.

Πολλά είναι τα «γνωστά ονόματα» που θα κονταροχτυπηθούν στο Νότιο Τομέα. Από την μία η βουλευτής Τόνια Αντωνίου, από την άλλη ο στενός συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη, Στέφανος Ξεκαλάκης (που εξελέγη τρίτος στην ΚΠΕ με 1.204 ψήφους), ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής, ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης (που εξελέγη 6ος στην ΚΠΕ με 871 ψήφους), η  αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Αναστασία Σιμητροπούλου, ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου και η Μαρία Τσέλιου.

Η «Μητέρα των Μάχων» θα δοθεί και στον Δυτικό Τοµέα της Β’ Αθηνών, όπου αναμένεται να είναι υποψήφιοι η νυν βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Καρχιμάκης . Υπενθυμίζεται ότι στις εθνικές εκλογές του 2019, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, κέρδισε την έδρα στην Βουλή, με μόλις 650 ψήφους διαφορά από τον πρώην υφυπουργό, που πρόσφατα εκλέχθηκε 7ος στην ΚΠΕ με 818 ψήφους. Ακόμη, στην Δυτική Αθήνα πιθανότατα θα δούμε να κατεβαίνει ο ιδιαίτερα δημοφιλής Θανάσης Κατερινόπουλος, ταξίαρχος ε.α., αλλά και οι Ηρακλής Δρούλιας, Νανά Βρυώνη και Θανάσης Βαθιώτης.

Στην Ανατολική Αττική, φαβορί θεωρείται ο πρώην Γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, που όλο αυτό το διάστημα «οργώνει» τις εν λόγω περιοχές. Σε αυτές, θα βρει «απέναντί» του τους Γιάννη Σμέρο, Βάσια Αναστασίου, Λάζαρο Καραούλη και Χρήστο Ξενοκώστα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο τομέας του Α’ Πειραιά. Εκεί θα δούμε πιθανώς υποψήφιο τον «θρύλο του ελληνικού μπάσκετ» Παναγιώτη Φασούλα και τον επιχειρηματία Λευτέρη Χρυσοφάκη. Ο πρόεδρος  της ΕΔΕΜ, Απόστολου Πόντας φαίνεται να μετακινείται στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ηλεία.

Στον Β’ Πειραιά, θα δούμε τις υποψηφιότητες των Γιάννη Τσούτσα, Δημήτρη Διαμαντίδη και Λεωνίδα Αθανασιάδη.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης πιθανότατα θα έχουμε εκ νέου «ντέρμπι» μεταξύ των Χάρη Καστανίδη και Κυριάκου Κυριάκου, οι οποίοι είχαν μόλις 175 ψήφους διαφορά στις εθνικές εκλογές του 2019 (ο κ. Καστανίδης είχε λάβει 6.221 σταυρούς και ο κ. Κυριάκος 6.046). Επιπλέον, βάσεις για δυναμική παρουσία θέτουν διαχρονικοί πολιτικοί φίλοι του Νίκου Ανδρουλάκη, η γιατρός Πένυ Δελαμπούρα και ο Αντώνης Σαουλίδης που εξελέγησαν αμφότεροι στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά και ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης, ο Γιώργος Πινακίδης και ο Νίκος Ξυλούρης.

Στην Β’ Θεσσαλονίκης θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο νυν βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης. Υποψήφιος φαίνεται ότι θα είναι και ο δυναμικός διευθυντής της ΚΟ του κόμματος  Θανάσης Γκλαβίνας, ο αυτοδιοικητικός  Μιχάλης Πάππου καθώς και  και η νυν ανεξάρτητη βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου που προσχώρησε πρόσφατα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στην Αιτωλοακαρνανία υποψήφιοι θα είναι ο νυν βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντόπουλος που στήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο στην πρόσφατη εσωκομματική μάχη ενώ ακούγονται τα ονόματα της δικηγόρου Κατερίνας Κιτσάκη, της πρώην αντιπεριφερειάρχη Χριστίνας Σταρακά, του διακεκριμένου γιατρού Βαγγέλη Γάκη και του Παναγιώτη Τρυφιάτη.

Στην Χαλκιδική, το μοναδικό όνομα που έχει κλείσει μέχρι στιγμής είναι αυτό του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Απόστολου Πάνα ενώ στον Έβρο σίγουρες είναι οι υποψηφιότητες των Παναγιώτη Ζαπάρτα, Σταύρου Βαβία και Κρυσταλλίας Αρμενάκη. Στην Ροδόπη υποψήφιοι θα είναι οι: Αχμέτ Ιλχάν, Μολλά Ισά Ριτβάν, Γιώργος Μανανάς και Μουσταφά Ογλού Σιμπέλ.

Στην Δράμα «δεδομένη» η εκ νέου υποψηφιότητα της βουλευτού Χαράς Κεφαλίδου, ενώ υποψηφιότητα θα θέσουν και οι Δαμιανός Καγκελίδης και Τάσος Νικολαϊδης. Στην Καβάλα θα θέσουν υποψηφιότητα ο Δημήτρης Παπουτσής, ο Λεωνίδας Παππάς και ο Σάββας Εμινίδης.

Στην Άρτα υποψήφιοι θα είναι ο γνωστός δημοσιογράφος Χρήστος Μέγας και ο Χρήστος Γκόκας.

Στο Κιλκίς «σίγουροι» υποψήφιοι θα είναι ο βουλευτής Γιώργος Φραγγίδης και ο δραστήριος Στέφανος Παραστατίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος ενώ «ακούγεται» και το όνομα του Γιώργου Αναστασιάδη.

Στην Ξάνθη «παίζουν» τα ονόματα των Ανέστη Αντωνιάδη και Πάνο Δαβιτίδη. Στην Αργολίδα υποψηφιότητα θα θέσει ο βουλευτής Ανδρέας Πουλάς, ο Παναγιώτης Ψυχογιός, ο Ανδρέας Χρονόπουλος, ο Τάσος Χειβιδόπουλος, ενώ ακούγεται και το όνομα του μέχρι πρότινος Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας Λεωνίδα Κουτσογιάννη.

Στις Σέρρες θα κατέβουν υποψήφιοι ο Μιχάλης Τζελέπης και ο Παναγιώτης Καρίπογλου, στα Γρεβενά ο Γιάννης Στούπας ενώ στην Κοζάνη που φαίνεται να ξαναβγάζει έδρα θα είναι ο πρώην υπουργός και βουλευτής Πάρης Κουκουλόπουλος και ενδεχομένως το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Όλγα Μαρκογιαννάκη καθώς και ο Λουκάς Ζαρογιάννης.

Στη  Φθιώτιδα ακούγεται  το όνομα του στενού συνεργάτη του Νίκου Ανδρουλάκη Βαγγέλη Τσόγκα. Υποψήφιοι πιθανόν θα είναι ο Νίκος Τσώνης, ο Νίκος Μπέτσιος, ο Αντώνης Παπαγόρας και η Κωνσταντίνα Αντερριώτη.

Στο Ηράκλειο υποψηφιότητα θα θέσει εκ νέου ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ ένα ισχυρό εκλογικό comeback θα επιχειρήσει διεκδικώντας την έδρα ο πρώην βουλευτής Φραγκίσκος Παρασύρης, ο Φραγκίσκος Λαμπρινός και ο αυτοδιοικητικος Λάμπρος Βαμβακάς. Στα Χανιά μπορεί να δούμε υποψήφιο τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή. Στο Ρέθυμνο για την ώρα έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα της Άννας Ελευθεριάδου και του Μανώλη Χνάρη.

Στην Ηλεία -που όπως προαναφέραμε- μπορεί να κατέβει υποψήφιος ο Απόστολος Πόντας, σίγουρα θα δούμε την υποψηφιότητα του (αναβαθισμένου) βουλευτή και επικεφαλής τη Κ.Ο. Μιχάλη Κατρίνη, του δικηγόρου Μισέλ Άμπου Χάντμπα και της Νίκης Κοκκαλιάρη που αναδείχθηκε πρώτη στη ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Στην Αρκαδία εκ νέου υποψήφιος και αδιαφιλονίκητο φαβορί θα είναι ο αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κόκκορης, ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου και ο Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Στην Αχαΐα, την εκλογή του φαίνεται πως διασφαλίζει ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ υποψηφιότητα θα θέσουν και οι: Μαρίνος Σκανδάμης, Κατερίνα Σολωμού, Δημήτρης Κατσικόπουλος, Ολυμπία Λόη, Παρασκευή Λοκοπούλου.

Στη Μαγνησία υποψήφιος θα είναι ο διεθνολόγος, πρώην Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας Γιώργος Πετρουλάκης που ήδη έχει δραστηριοποιηθεί έντονα στο Νομό, και η Ελένη Αγαπητού, ο Νίκος Χαυτούρας, ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, ο Φώτης Χατζηδημητρίου και η Ματίνα Πρίγκου.

Στην Εύβοια ισχυρές βάσεις υποψηφιότητας θέτει ο αυτοδιοικητικός Αλέξανδρος Θεοδώρου. Πιθανόν, να είναι εκ νέου η Μίνα Παπαναστασίου. Επιπλέον, ακούγεται το όνομα του δικηγόρου Θανάση Τάρτη και της Κατερίνας Καζάνη. Στη Βοιωτία, υποψήφιος θα είναι ο Γιώργος Μουλκιώτης και η Γιάννα Νταντούμη.

Στην Κέρκυρα φαίνεται πως θα είναι υποψήφια η Συλβάνα Ράπτη και o Δημήτρης Αλεξάκης, ενώ στη Χίο ακούγεται οτι θα μετακινηθεί εκεί ο νυν βουλευτής του κόμματος Γιώργος Καμίνης ο οποίος σίγουρα δεν έχει λάβει ακόμα τις αποφάσεις του. Το όνομα ωστόσο του πρώην βουλευτή Κώστα Τριαντάφυλλου ακούγεται αρκετά .

Για το νησί της Λέσβου έχουν ακουστεί τα ονόματα του Γιώργου Πετρέλλη και της Βάσως Χοχλάκα. Για τις Κυκλάδες έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα του Γιάννη Πολυχρονάκου, του Δημήτρη Καπούνη και του Γιάννη Βλασσερού.

Στη Ρόδο, θα είναι υποψήφιοι οι: Κατερίνα Γαβαλά, ο Γιώργος Νικητιάδης, ο Βάιος Καλοπήτας, η Ελευθερία Φτακλάκη και ο Φώτης Χατζηδιάκος.

Στην Κορινθία θα είναι υποψήφιοι οι: Γιάννης Αγγελόπουλος, η Κατερίνα Φαρμάκη, ο Ανδρέας Λούτας και ο Βαγγέλης Ανδριανάκος. Στην Καρδίτσα υποψήφιοι θα είναι ο Σωτήρης Παπαγεωργίου και ο Βαγγέλης Τσουκνίδης. 

Τέλος, στη Λακωνία για την ώρα είναι γνωστή η υποψηφιότητα της Νάγιας Γρηγοράκου ενώ στην Μεσσηνία θα είναι υποψήφιοι ο Παναγιώτης Αλευράς, ο Μενέλαος Γερονικολός, ο Γιάννης Διονυσόπουλος και ο Γιώργος Κατσούλης.

Οι φήμες για Παπανδρέου, Ασκητή και Τσούνη

Πολλές ήταν οι φήμες και τα δημοσιεύματα για το αν θα κατέβουν οι υποψήφιοι οι κύριοι: Νίκος Παπανδρέου, Θάνος Ασκητής και Ανδρέας Τσούνης. Ο σύζυγος της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, κάνει συχνά δημόσιες παρεμβάσεις για τα κομματικά πεπραγμένα μέσα από τα social media, με πολλούς να αναρωτιούνται αν ενδιαφέρεται να μπει ενεργά στον πολιτικό στίβο. Πάντως, ο ίδιος έχει διαψεύσει σε συνέντευξή του ότι θα κατέβει υποψήφιος, υποστηρίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει.

Από την δική του πλευρά, ο πρώην βουλευτής και γνωστός ψυχίατρος, Θάνος Ασκητής, αν και σύμφωνα με πληροφορίες προσεγγίστηκε από την Χαριλάου Τρικούπη για να μπει στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αρνήθηκε ευγενικά, εκφράζοντας την επιθυμία του να είναι υποψήφιος στις επόμενες Ευρωεκλογές.

Όσο για τον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου, που είχε «ακουστεί» ότι θα κατέβαινε υποψήφιος στον Πειραιά, ο ίδιος το αρνείται σε προσωπικές συζητήσεις. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι όταν πραγματοποιηθούν εθνικές εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα κατέβει υποψήφιος και θα παραιτηθεί από την έδρα του στην ευρωβουλή με τον Νίκο Παπανδρέου να παίρνει την θέση του ως ο τρίτος επιλαχών.

Keywords
ψηφοδελτια, φημες, ανδρουλακης, μιλενα αποστολακη, τονια αντωνιου, εν λόγω, γιώργος παπανδρέου, το νησι, κπε, καλοκαιρι, εκλογες, email, συμμετοχή, αθηνα, γερουλανος, λοβερδος, καρχιμάκης, βουλη, ηρακλης, πειραιας, εδεμ, θεσσαλονικη, σταυροι, βασεις, δραμα, καβαλα, ξανθη, σερρες, κοζανη, ηρακλειο, χανια, ψηφοφορία, παπανδρεου, ολυμπια, κερκυρα, media, ρια αντωνιου, βιογραφικο, καμινης, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, σταυρος δημας, πανο ηρακλη, λακης γαβαλας, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, θανασης γιαννακοπουλος, εκλογες 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, τελος του κοσμου, νίκος αναστασιάδης, αλλαγη ωρας 2013, γιωργος αγγελοπουλος, ξανα, ηλεια, νικος ξυλουρης, ελενη, αποστολακη, αιτηση, αρτα, γρεβενα, εδρα, εδεμ, ευβοια, κπε, κυκλαδες, νησι, ξυλουρης, ονοματα, ρεθυμνο, φθιωτιδα, χαλκιδικη, ψυχογιος, ωρα, email, αιτωλοακαρνανια, αρβανιτιδης, αρκαδια, ασκητης, αττικη, αχμετ, βαμβακας, βοιωτια, βλαχος, γεγονος, γινει, γιώργος παπανδρέου, διαστημα, δικη, δοθει, δυτικη, εδαφος, υπαρχει, ελευθερια, ενεργα, εν λόγω, επιθυμια, υφυπουργος, καρδιτσα, καρχιμάκης, κεγκερογλου, κιλκις, κομμα, λακωνια, λεωνιδας, λοη, μεσσηνια, μηνες, μαρια, νικο, οδυσσεας, ολγα, ονομα, πεταλωτης, σαββας, σιγουρα, συμμετοχή, σολωμου, τασος, τονια, φθινοπωρο, χρηστος, ψηφοφορία, κωνσταντινος, βαιος, δημητρης, φιλοι, ιδιαιτερα, κωνσταντινα, κυριακου, media, παυλος, πληροφοριες, ροδο, σωτηρης, θανασης, θανος
Τυχαία Θέματα