ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Για Σεπτέμβριο η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων;

Αλλάζει, μετά τα νέα δεδομένα και τις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως δεν πάμε σε πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, ο σχεδιασμός και στα επιτελεία όλων των κομμάτων αναφορικά με την κατάρτιση και ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι χαρακτηριστικό το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ταχυδρόμος» και της δημοσιογράφου Βάσως Κυριαζή, που συνομίλησε με τον πρώην υπουργό και επικεφαλής της Επιτροπής

για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων Βαγγέλη Αργύρη.

«Είστε η πρώτη που το μαθαίνετε. Αλλάζει ο σχεδιασμός για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων μας, καθώς όλα δείχνουν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τον Σεπτέμβριο.

Ως εκ τούτου η επιτροπή των ψηφοδελτίων θα συνεδριάσει αύριο (σ.σ. σήμερα) για να χαράξει τη στρατηγική υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων», είπε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Αργύρης.

«Άλλο να ετοιμαζόμαστε για εκλογές σε δύο μήνες και άλλο για το 2023. Είναι σαφές πλέον ότι ο σχεδιασμός πρέπει να αλλάξει. Θα συνεκτιμηθούν τα νέα δεδομένα και θα ληφθούν οι ανάλογες αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση μέσα στον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι να προβούμε σε ανακοινώσεις», υπογράμμισε επίσης ο κ. Αργύρης.

«Δίνουμε μεγάλη έμφαση στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια και θα εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή των καλύτερων μεταξύ αρίστων», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Ο κ. Αργύρης τόνισε, επιπλέον, ότι σε αντίθεση με το παρελθόν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα προσώπων να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια, κάτι που αποτελεί θετικό γεγονός.

Αυτή η λίστα, όπως είπε, θα συμπληρωθεί και με προτάσεις που η ίδια η επιτροπή θα απευθύνει προς συγκεκριμένα πρόσωπα, ώστε τα ψηφοδέλτια να γίνουν περισσότερο ελκυστικά και ανταγωνιστικά και αφού υπάρξει διαβούλευση και με τα κομματικά όργανα του νομού, θα καταλήξουν στο τελικό ψηφοδέλτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα