ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση βρήκε και ανάρτησε στα ελληνικά τη λίστα με τα έργα που τροποποίησε ή απένταξε από το Ταμείο Ανάκαμψης πριν 2,5 μήνες

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυβέρνηση, που έδωσε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο της για να αναρτήσει στα ελληνικά, -τέλη Φεβρουαρίου-, το έγγραφο, που εμείς της υποδείξαμε ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τη λίστα των έργων, που η ίδια τροποποίησε ή απένταξε από το Ταμείο Ανάκαμψης από τις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη!».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, υπενθυμίζοντας ότι «τη

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο βουλευτής Α’ Αθήνας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος του ΚΤΕ Οικονομίας του Κινήματος, Παύλος Γερουλάνος, δημοσίευσε «τη λίστα που το υπουργείο Οικονομικών δεν ήθελε να δεις ποτέ», όλα τα έργα, δηλαδή, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, για τα οποία η κυβέρνηση ζήτησε τροποποίηση ή απένταξη».

Όπως σημειώνει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «σε εκείνο το Δελτίο Τύπου περιγράφαμε με λεπτομέρεια το πώς η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μην ενημερώσει και να αποθαρρύνει κάθε αναζήτηση του πολίτη για το ποια συγκεκριμένα έργα -και γιατί- απεντάσσονται από το Εθνικό Σχέδιο “Ελλάδα 2.0” ή αναθεωρείται είτε το εύρος είτε το χρονοδιάγραμμά τους.

Σημειώναμε μάλιστα, μεταξύ άλλων, ότι η σχετική απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ -κρίσιμο έγγραφο να το διαβάσει κανείς στα ελληνικά για να αρχίσει να καταλαβαίνει τι γίνεται- δεν ήταν καν αναρτημένη στα ελληνικά στην ιστοσελίδα του “Ελλάδα 2.0” (και περιγράφαμε όλα τα βήματα που χρειάστηκε για να την εντοπίσουμε στα ελληνικά στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου της ΕΕ).

Τους πήρε δυόμισι μήνες να κάνουν το ελάχιστο, το αυτονόητο, που ούτε αυτό θα έκαναν αν δεν αποκαλύπταμε την απόλυτη αδιαφορία τους για διαφάνεια.

Ίσως τώρα βρουν και τον χρόνο να ενημερώσουν τον Έλληνα πολίτη για την ταμπακιέρα: γιατί απεντάσσεται ή πώς τροποποιείται κάθε συγκεκριμένο έργο, ποιος είναι ο προγραμματισμός, τι πήγε λάθος σε κάθε περίπτωση και ποιος φταίει», επισημαίνει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Ταμείο Ανάκαμψης,pasok, tameio anakampsis