Παραλύει την Παρασκευή η χώρα από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη – Ποιοι θα απεργήσουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των δύο χρόνων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς. Συνδικάτα, ομοσπονδίες, σύλλογοι, ενώσεις και φορείς, έχουν ανακοινώσει ότι θα λάβουν μέρος στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Παρασκευής, συμμετέχοντας στις δράσεις μνήμης.
Η ΓΣΕΕ καλεί σε παλλαϊκή συμμετοχή
Ανάμεσα σε άλλους, κάλεσμα απευθύνουν δικηγορικοί, φαρμακευτικοί, ιατρικοί, φοιτητικοί, μαθητικοί και άλλοι σύλλογοι. Κλειστά θα παραμείνουν, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις, τα θέατρα και άλλοι πολιτιστικοί χώροι, νυχτερινά κέντρα, χώροι εστίασης κ.α.
Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, για την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ «ως ελάχιστο φόρο τιμής στην μνήμη των 57 ανθρώπων», αποφάσισε 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου έως τις 6.00 π.μ. του Σαββάτου 1 Μαρτίου. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) έχει προκηρύξει από πλευράς της τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τη 13:00.
Εικοσιτετράωρη απεργία αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ. Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ απαιτούν-διεκδικούν «Όχι άλλα Τέμπη, δημόσιες αστικές συγκοινωνίες, ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές» και καλούν τα μέλη τους στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Από τις 9:00 το πρωί έως τις 17:00 θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ), την Παρασκευή. Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, τονίζουν πως αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας, ωστόσο το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Τραμ θα κυκλοφορούν από τις 9:00 π.μ. έως τις 17:00, ανταποκρινόμενοι στην επιθυμία του Συλλόγου «Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών 28/02/2023».
Λόγω 24ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών. Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, αποφάσισε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία για την ίδια ημερομηνία εκφράζοντας τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις.
Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, «το Δ.Σ. της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας καλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025 από 00.01 ως 24.00». Κατά τη διάρκεια της απεργίας θα εξυπηρετηθούν, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μόνο οι κάτωθι πτήσεις για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου:
Πτήσεις που υπερίπτανται του FIR Αθηνών.Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών, πρωθυπουργούς.Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.Νοσοκομειακές πτήσεις.Πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.Πτήσεις αεροσκαφών έρευνας και διάσωσηςΗ AEGEAN και η Olympic Air ενημερώνουν το επιβατικό κοινό, ότι είναι υποχρεωμένες να προβούν σε ακυρώσεις και τροποποιήσεις του συνόλου των προγραμματισμένων πτήσεων του δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025 ακυρώνονται όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις του δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού, εκτός συγκεκριμένες που τροποποιούνται.
Σε ακυρώσεις όλων των προγραμματισμένων πτήσεων της τόσο στο δίκτυο του εσωτερικού όσο και εκείνο του εξωτερικού, προχωρεί η SKY express, λόγω της συμμετοχής της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) στην 24ωρη γενική απεργία. Επιπλέον, η εταιρεία με γνώμονα πάντα την καλύτερη εξυπηρέτηση και διευκόλυνση του επιβατικού κοινού, έχει προχωρήσει στην προσθήκη επιπλέον πτήσεων για το δίκτυο εσωτερικού και τη Λάρνακα τις ημέρες πριν και μετά την 28η Φεβρουαρίου.
Ο Δήμος Αθηναίων, σεβόμενος την επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών, ενημερώνει τους πολίτες ότι την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025, δε θα λειτουργήσουν οι πολιτιστικοί και οι στεγαζόμενοι αθλητικοί χώροι, ενώ οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών θα κλείσουν στις 11.00 π.μ.
Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην Πανεργατική – Πανυπαλληλική 24ωρη απεργία. Και το Δ.Σ της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε μαζική και δυναμική συμμετοχή.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κύμα μποϊκοτάζ στα Βαλκάνια- Κάλεσμα από το ΙΝΚΑ “Να μην ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ”
- Άνω-κάτω ο Λευκός Οίκος: Πληροφορίες για άγριο καβγά μεταξύ Μελάνια και Ιβάνκα Τραμπ
- Αντώνης Ρέμος για Δέσποινα Βανδή: «Δίνει αγώνα στα προσωπικά της, επουλώνει τις πληγές της»
- «Είμαι η Μαντλίν ΜακKάν»: Νεαρή Αμερικανίδα έχει αποδείξεις πως είναι το εξαφανισμένο κορίτσι
- Τον Απρίλιο οι αυξήσεις μισθών στο Δημόσιο – Τι ισχύει για επίδομα επικινδυνότητας και «μπόνους» επίτευξης στόχων
- Έρχεται η "χρυσή κάρτα" Τραμπ για μόνιμη διαμονή στις ΗΠΑ, έναντι 5 εκατ. δολαρίων
- Το νησί που απαγορεύεται να επισκεφθεί άνθρωπος: Φιλοξενεί 4.000 δηλητηριώδη φίδια του κόσμου (vid)
- 75ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ: Τα όμορφα ΟΝΕΙΡΑ, όμορφα βραβεύονται
- Εστάλησαν τα πρώτα SMS για δωρεάν εξετάσεις καρδιαγγειακών νοσημάτων
- Η Ιωάννα Τούνη και Δημήτρης Αλεξάνδρου χώρισαν - Ασυμφωνία χαρακτήρων κι άλλα θέλω
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TheCaller
- Τίνα Μεσσαροπούλου για πασίγνωστη παρουσιάστρια: «Σηκώθηκε κι έφυγε από το εστιατόριο χωρίς να ζητήσει λογαριασμό»
- Τσίπρας για Τέμπη: «Η δικαιοσύνη δεν είναι αποσταθεροποίηση, αλλά σταθερότητα»
- Παραλύει την Παρασκευή η χώρα από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη – Ποιοι θα απεργήσουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Βάρκιζα: Γκαζάκια σε πολυκατοικία που διατηρεί διαμέρισμα η Ελίζα Βόζεμπεργκ
- Στην πολυκατοικία όπου έχει εξοχικό η Βόζεμπεργκ έγινε η έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στη Βάρκιζα
- Ένοχοι για το θάνατο πέντε ανδρών κρίθηκαν τέσσερις στρατιωτικοί στο Μεξικό
- Ο τουρκικός όμιλος «Kazanci Holding» ενδιαφέρεται για ενεργειακή επένδυση στη Βόρεια Μακεδονία, ύψους ενός δισ.ευρώ
- Τυνησία: Σε θάνατο καταδικάστηκαν οκτώ κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Μπράχμι το 2013
- Αναβάθμιση της πλατφόρμας e-καταναλωτής ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης
- ΗΠΑ: Εξετάζεται η επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χαλκό για λόγους εθνικής ασφάλειας

- Τελευταία Νέα TheCaller
- Παραλύει την Παρασκευή η χώρα από τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη – Ποιοι θα απεργήσουν, πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Τσίπρας για Τέμπη: «Η δικαιοσύνη δεν είναι αποσταθεροποίηση, αλλά σταθερότητα»
- Σάββας Πούμπουρας: «Δεν ξέρω αν θα επιστρέψω στην τηλεόραση, μπορεί αύριο να πεθάνω»
- Στην πολυκατοικία όπου έχει εξοχικό η Βόζεμπεργκ έγινε η έκρηξη εμπρηστικού μηχανισμού στη Βάρκιζα
- Ο τουρκικός όμιλος «Kazanci Holding» ενδιαφέρεται για ενεργειακή επένδυση στη Βόρεια Μακεδονία, ύψους ενός δισ.ευρώ
- Πυρκαγιά σε επαγγελματικό χώρο στη Βάρης – Κορωπίου
- Ένοχοι για το θάνατο πέντε ανδρών κρίθηκαν τέσσερις στρατιωτικοί στο Μεξικό
- Τίνα Μεσσαροπούλου για πασίγνωστη παρουσιάστρια: «Σηκώθηκε κι έφυγε από το εστιατόριο χωρίς να ζητήσει λογαριασμό»
- Τυνησία: Σε θάνατο καταδικάστηκαν οκτώ κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του βουλευτή της Αριστεράς Μπράχμι το 2013
- ΗΠΑ: Εξετάζεται η επιβολή δασμών στον εισαγόμενο χαλκό για λόγους εθνικής ασφάλειας
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν μετρό και λεωφορεία, ποιοι θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις – Κατεβάζει ρολά η χώρα για τα Τέμπη
- Όσκαρ 2025: Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ερμηνευτών που θα εμφανιστούν στην τελετή απονομής (photo/videos)
- Τσούκαλης για Βασίλη Καλογήρου: Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι το σενάριο της αυτοχειρίας – Η υπόθεση δεν συνδέεται με τα Τέμπη (video)
- ΠΑΣΟΚ: τους κράζουν και οι δικοί τους - «Χόρεψαν» καλαματιανό τον Δουδωνή
- Θεσσαλονίκη: Το πρώτο λιμάνι στην Ε.Ε. που εφαρμόζει πιλοτική παρακολούθηση αέριων εκπομπών πλοίων
- ΗΠΑ: «Χρυσές κάρτες» 5 εκατ. δολαρίων ετοιμάζει ο Τραμπ
- Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Χωρίς ποινικό παρελθόν στην Ελλάδα οι δύο Τούρκοι
- Αλέξανδρος Λυκουρέζος: Δεν έπαθα εγκεφαλικό. Ενιωσα έντονη αδιαθεσία
- «Ταμείο Άμυνας»: Σε ένα κόσμο «εχθρών», σε ποιους θα «πουλάει» αυτά που παράγει η Ευρώπη;