Παναθηναϊκός vs AEK: Ενα πρωτάθλημα για… πάρτη τους!

Μετά από ένα μήνα διακοπής λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ... μύρισε ξανά άρωμα Σούπερ Λίγκας.

Κάτι που θα συμβαίνει και τις επόμενες μέρες αφού φέτος το «καλεντάρι» φέρνει αγωνιστικές και μέσα στις γιορτές.

Το πρωτάθλημα το… πιάσαμε πάλι από εκεί που το αφήσαμε, αλλά ξεκίνησε με μικρά ή μεγαλύτερα μπαμ. Για παράδειγμα είδαμε τον Παναθηναϊκό να μην περνάει αλώβητος από την Νεάπολη, να προηγείται με 1-0 ομως να ξοδεύει ένα κάρο ευκαιρίες και στο τέλος να το πληρώνει με το 1-1 του Άοσμαν!

Κερδισμένη φυσικά η

ΑΕΚ, καθώς δείχνει πως είναι η μόνη που μπορεί να τον απειλήσει και συνεχίζει να είναι στο… κατόπι του και μάλιστα πλεον η διαφορά να μειώνεται στους 6 βαθμούς μετά την δική της νίκη επί της Λαμίας με 3-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Με τα νέα δεδομένα η μάχη ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στις 8 Ιανουαρίου, στην Νέα Φιλαδέλφεια, μοιάζει με έναν πρόωρο τελικό πρωταθλήματος, καθώς ανάλογα με το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούμε να πούμε πολλά και για την συνέχεια της σεζόν!

Πάντως ακόμη κι αν γκέλαραν οι πράσινοι και δεν ξεκίνησαν όπως θα ήθελαν το 2ο γύρο μάλλον δεν θα πρέπει να ανησυχούν τόσο για την συνέχεια, όσο για παράδειγμα στον Ολυμπιακό.

Εκεί που σίγουρα είχαν πολλά να αλλάξουν. Μέγιστο ζητούμενο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας που έγινε στην Μουντιαλική διακοπή, ήταν να αλλάξει άρδην η κακή εικόνα του πρώτου γύρου. Άλλωστε μόνο έτσι οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να έχουν ελπίδες διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Τελικά το πρώτο δείγμα ήταν αρνητικό. Ενα εύκολο βράδυ στα Γιάννενα που προδιαγράφονταν μετά το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου (με τα δύο γκολ του Φορτούνη), εξελίχθηκε σε κάζο άνευ προηγουμένο μιας και οι γηπεδούχοι παίζοντας με ψυχή ισοφάρισαν σε 2-2 και πήραν ανέλπιστο βαθμό.

Προφανώς εκμεταλλεύτηκαν και την… κοιμισμένη εικόνα του Ολυμπιακού στην επανάληψη. Μια ομάδα με πολλά λάθη, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις, χωρίς να κρατάει τους παίκτες του αντιπάλου μακριά από την εστία του Πασχαλάκη, με αλλαγές από τον Μίτσελ που αντί να βοηθήσουν, δημιούργησαν μέγιστα ζητήματα με πιο τρανό παράδειγμα την αναιμική παρουσία του Κασάμι στην νευραλγική μεσαία γραμμή.

Το restart που περίμεναν στον Πειραιά δεν ήρθε ποτέ ή για την ακρίβεια έμοιαζε να έρχεται στο πρώτο μέρος αλλά εν συνεχεία δεν συνέβη. Αν η εικόνα του Ολυμπιακού δεν αλλάξει και άμεσα τότε μάλλον το πρωτάθλημα θα είναι ως το φινάλε υπόθεση για δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα