Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η πράσινη κυριαρχία και η κόκκινη… καθίζηση!

Είναι πάντα ένα ντέρμπι που μετράνε και πολλά άλλα. Η ψυχή, το γόητρο, το πάθος, το κίνητρο.

Ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Κυριακής στην Λεωφόρο είχε όλα τα παραπάνω σε μεγαλύτερες δόσεις από όσο τα διέθεσε ο Ολυμπιακός στον αγωνιστικό χώρο. Τι κι αν οι «ερυθρόλευκοι» θεωρούνται βέβαιοι πρωταθλητές εδώ και πολλούς μήνες;

Τι κι αν στο «τριφύλλι» προσπαθούν ακόμη να… καβαντζώσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο; Το

κίνητρο αυτό της «επιβίωσης», το κίνητρο για επιστροφή στην «κανονικότητα» (πόσο άλλωστε να αντέξουν οι πράσινοι μακριά από την Ευρώπη;) ήταν που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη.

Όπως φυσικά και το άστρο του χαρισματικού Αϊτόρ που κάνει μια σπουδαία σεζόν κι ακόμη καλύτερα playoffs καθώς πετυχαίνει το ένα γκολ πίσω από το άλλο κι οδηγεί το τριφύλλι στον μεγάλο του στόχο.

Φτάνοντας στου δρόμου τα μισά, καθώς ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του μίνι πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός δείχνει να πατάει καλά, παραμένει αήττητος και μοιάζει να έχει αγγίξει το στόχο του.

Αρκεί φυσικά να συνεχίσει με το ίδιο πάθος, την ίδια σοβαρότητα και την ίδια αυτοπεποίθηση και στα άλλα πέντε ματς που απομένουν έχοντας να πάει σε ΟΑΚΑ, Τούμπα και Καραϊσκάκη. Προφανώς πρόγραμμα όχι εύκολο, ενώ υπάρχουν και οι δύο ημιτελικοί Κυπέλλου με τη Λαμία.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός προβλημάτισε ξανά. Ακόμη μια φορά στην διαδικασία των playoffs όπου σε 4 αγώνες (εκκρεμεί το ματς με τον ΠΑΟΚ) έχει νικήσει μόνο τον Άρη. Ντεφορμέ ο Μαρτίνς, ντεφορμέ και οι παίκτες του. Κινήθηκαν σε ρηχά νερά και για τρίτο ματς φέτος με τον Παναθηναϊκό οι Πειραιώτες δεν έχουν σκοράρει.

Κάτι λέει κι αυτό και γενικά ο προβληματισμός στο λιμάνι είναι μεγάλος όσο πλησιάζουν και οι δύο ημιτελικοί με τον ΠΑΟΚ! Οι αλλαγές του Πορτογάλου, μάλιστα έκανε και τρεις μαζεμένες, δεν βοήθησαν στο ελάχιστο στον αγωνιστικό χώρο και προφανώς και αυτό το χρεώνεται.

Ο Ολυμπιακός θα τελειώσει την σεζόν με ένα ακόμη πρωτάθλημα, αλλά φαίνεται πως με την εικόνα των τελευταίων μηνών μπορεί ακόμη κι ο τίτλος να μην κρύβει τα προβλήματα κάτω από το… χαλάκι!

Keywords
Τυχαία Θέματα