«Παγώνει» η ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια: Η δήλωση Μητσοτάκη και το αιχμηρό σχόλιο του Κασσελάκη

Χρονικά μετατίθεται για αργότερα -όπως όλα δείχνουν- το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αυτό προκύπτει από απάντηση του πρωθυπουργού σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών στο Προεδρικο Μέγαρο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς αν υπάρχει ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια, απάντησε:

«Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Ακολουθεί ο διάλογος του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφος: Ανασχηματισμός θα γίνει;

Κυρ.Μητσοτάκης: Δεν

έχει άλλο, αυτό ήταν το χάσατε.

Δημοσιογράφος: Δεν έχει δεύτερο μέρος;

Κυρ.Μητσοτάκης: μόνο αν πάω στο βουνό

Δημοσιογράφος: Το Νταβός μετράει;

Κυρ.Μητσοτάκης: Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός.

Δημοσιογράφος: Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;

Κυρ.Μητσοτάκης: Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα.

Κασσελάκης: «Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία, ναι ή όχι»;

Απάντηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, δίνει με ανάρτησή του στο twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σημειώνεται ότι σε ερώτηση δημοσιογράφου «αν έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια» ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

Ο κ. Κασσελάκης με ανάρτησή του στα αγγλικά και στα ελληνικά σχολίασε: «Ο ‘φιλελεύθερος’ Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις παρομοίασε χιλιάδες συμπολίτες του με άλογα!

Η ισότητα είναι το ‘κάρο’; Και η ‘σέλα’ ποιος είναι; Το νομοσχέδιο που δε φέρνει προς ψήφιση; Ή μήπως ο Βορίδης; Ντροπή του για τη φρασεολογία που χρησιμοποιεί σε ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα.

Τον καλώ να πει ξεκάθαρα: -Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας υπέρ της ισότητας στον γάμο (που σημαίνει de facto και τεκνοθεσία),

ΝΑΙ ή ΟΧΙ; -Θα ζητήσει κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές του ή θα ταΐζει ‘σανό’ το ακροδεξιό του ακροατήριο την ώρα που οι προοδευτικές δυνάμεις θα περνούν το νομοσχέδιο με την ψήφο των βουλευτών τους;».

Our “liberal” Prime Minister, Kyriakos Mitsotakis, just compared thousands of Greek citizens to horses!

“Don’t put the cart before the horse” he said regarding a potential bill to finally (!) legalize same-sex marriage in Greece. (A country with no separation of church and… pic.twitter.com/dkcBKCZOY2

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) January 4, 2024

Π.Μαρινάκης: Θα απαντούσαμε στον κ. Κασσελάκη, αλλά παρατηρούμε αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών και φράσεων

«Θα απαντούσαμε στην ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη αν επρόκειτο για ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντιθέτως, παρατηρούμε επανειλημμένως αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας», έγραψε σε ανάρτησή του ο Παύλος Μαρινάκης.

Και πρόσθεσε:

«Όταν χρησιμοποιεί λοιπόν τη φράση για το κάρο και το άλογο, ας ρωτήσει τουλάχιστον κάποιον από τους συνεργάτες του, τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται στον δημόσιο λόγο».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παγώνει, Μητσοτάκη, Κασσελάκη,pagonei, mitsotaki, kasselaki