Ουρανία Δημακοπούλου: Η ιατροδικαστής-«υπερόπλο» του Κούγια που έκανε… κωλοτούμπα για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα

Πάτρα 3 παιδιά: Η έμπειρη ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, το «υπερόπλο»-όπως την χαρακτήρισε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας που μιλούσε πριν λίγο καιρό ξεκάθαρα για τριπλή ανθρωποκτονία στην υπόθεση με τα 3 νεκρά κορίτσια της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα, είπε σήμερα πως η δόση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα είναι θεραπευτική συγκέντρωση και όχι θανατηφόρα δόση…

Ειδικότερα, σε σημερινές δηλώσεις της έξω από το δικαστικό μέγαρο, η Ουρανία Δημακοπούλου

ισχυρίστηκε πως τώρα που μελέτησε όλα τα στοιχεία, συμπέρανε πως η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στην 9χρονη Τζωρτζίνα δεν ήταν τελικά θανατηφόρα αλλά θεραπευτική.

«Τώρα πια η ιατροδικαστική έκθεση της Τζωρτζίνας έχει έρθει στα χέρια μου και η τοξικολογική του Ράικου. Τα 6,5 μικρογραμμάρια ανάγονται σε 6,5 μιλιγκράμ ανά λίτρο. Η παγκόσμια βιβλιογραφία δίνει ότι είναι θεραπευτική συγκέντρωση. Αυτό σας λέω ότι δεν είναι θανατηφόρα δόση, είναι θεραπευτική συγκέντρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία μιλώντας στο MEGA και το LIVE NEWS λέει πως τελικά έγκλημα δεν υπάρχει και πως το πόρισμα Καρακούκη και Καλόγρηα δεν μπορεί να σταθεί σε κανένα δικαστήριο.

«Παρόλο που είμαι και 20 χρόνια μικρότερή τους, είναι ανεπαρκής (σ.σ. η έκθεση). Δεν μπορεί να σταθεί αυτό για το μεγαλύτερο έγκλημα της Ελλάδας. Αυτή δεν είναι έκθεση για να σταθεί στο δικαστήριο», λέει η ίδια.

«Μιλάμε για ανθρωποκτονία…»

Είναι η ίδια επιστήμονας, όμως, που παλιότερα έλεγε τα εξής:

«Ο μηχανισμός και για τους τρεις θανάτους είναι ασφυκτικός, που σημαίνει ότι μιλάμε για ανθρωποκτονία. Οπότε, είτε με δηλητηρίαση, είτε ασφυξία στους άλλους δύο μηχανισμούς, είτε με το πανάκι, μιλάμε ουσιαστικά για ανθρωποκτονία. Ιατροδικαστικά τουλάχιστον δε θα μπορεί να αντιπαρέλθει ουδείς».

Η έμπειρη ιατροδικαστής επιχειρεί να αιτιολογήσει αυτήν της τη μεταστροφή καθώς, όπως λέει, είχε τον χρόνο να μελετήσει ενδελεχώς τα ιατροδικαστικά πορίσματα.

Το σίγουρο είναι ότι η έγκριτη επιστήμονας διορίστηκε τεχνική σύμβουλος της κατηγορούμενης επιχειρώντας από αυτήν τη θέση να καταρρίψει ένα – ένα τα ευρήματα Καρακούκη και Καλόγρηα.

«Η Ίριδα πέθανε από σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου»

«Δε μιλάμε για έναν ακαριαίο θάνατο. Μιλάμε για βασανιστικό. Ο ασφυκτικός μηχανισμός χρειάζεται τρία με 5 λεπτά», έλεγε η κα Δημακοπούλου για το θάνατο της μικρής Ίριδας μέσα στην κούνια της.

Σήμερα, δήλωσε:

«Η βιβλιογραφία είναι κάθετη, αφού δεν υπάρχουν ευρήματα, υπάρχει το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου των βρεφών που συμβαίνει ακριβώς στην ηλικία της Ίριδας, των 6 μηνών κατά την διάρκεια της νύχτας».

Για το πανάκι ισχυρίζεται ότι ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση.

«Το πανάκι είναι τελείως άσχετο με τον μηχανισμό θανάτου, δηλαδή αυτοί που το έλεγαν και το χρησιμοποιούσαν, πραγματικά θλίβομαι γιατί τυχαίνει να είναι συνάδελφοι».



Keywords
Τυχαία Θέματα