Όταν η Εύα Καϊλή χαρακτήριζε συμπαθή τον Μητσοτάκη και ότι προσεγγίζει το Κέντρο

Ήταν τον Μάιο του 2021 όταν σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Θέμα» και στον Δημήτρη Δανίκα εν όψει και των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, που φέρεται σήμερα να εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς με επίκεντρο το Ευρωκοινοβούλιο αναφερόταν με κολακευτικά λόγια στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, η Εύα Καϊλή

που εξέφρασε τότε-ανοιχτά- τη στήριξή της στον Ανδρέα Λοβέρδο για την ηγεσία του κόμματος, έλεγε χαρακτηριστικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Στην Ευρώπη χαρακτηρίζεται ως social liberal. Αυτή είναι η εκτίμησή μου. Περισσότερο ανήκει σε αυτόν τον χώρο. Ο ίδιος έχει χτίσει μια πολύ καλή σχέση με τον Μακρόν. Το κόμμα του Μακρόν στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκει στην πτέρυγα “renew”».

Και συνέχισε μιλώντας για τον Κ. Μητσοτάκη:

«Έχει κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να προσεγγίσει το Κέντρο. Άλλωστε έχει συμπεριλάβει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη δική του ομάδα. Οι προθέσεις του είναι να “ακουμπήσει” το Κέντρο. Αλλά το κέντρο βάρους της δικής του παράταξης παραμένει στον χώρο των Χριστιανοδημοκρατών».

Ερωτηθείσα, εξάλλου, από τον Δ. Δανίκα για το “Πρώτο Θέμα” αν σου πρότεινε να σε πάρει στο κόμμα του;

«Είναι συμπαθής. Τον έχω γνωρίσει όταν ήμασταν συνάδελφοι στη Βουλή. Μια μετακίνηση από μια παράταξη στην άλλη δεν γίνεται με όρους φιλίας, αλλά με πολιτικούς όρους», είχε απαντήσει η Εύα Καϊλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όταν, Εύα Καϊλή, Μητσοτάκη, Κέντρο,otan, eva kaili, mitsotaki, kentro