Ολονύχτια μάχη και στιγμές αγωνίας στα πύρινα μέτωπα: Πώς εξελίσσεται η πυρκαγιά σε Σαρωνίδα, Δερβενοχώρια και Λουτράκι – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Φωτιά: Μαίνεται η πύρινη λαίλαπα που ξέσπασε τη Δευτέρα (17/07) σε πολλαπλά «μέτωπα» στη χώρα.

Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια, πέρασαν και περνούν ακόμη δύσκολες στιγμές, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής ολοένα και να εντείνονται.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, στην τιτάνια μάχη με τις φωτιές επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα. Από αέρα επιχείρησαν 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως λίγο μετά τις 21:00, οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις σταμάτησαν να επιχειρούν για την κατάσβεση των εστιών φωτιάς.

Πλέον,

το βάρος «πέφτει» στα επίγεια μέσα τα οποία θα επιχειρούν, όπως φαίνεται, όλο το βράδυ σε τρία μεγάλα πύρινα μέτωπα.

Πιο συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες σε:

ΣαρωνίδαΔερβενοχώριαΛουτράκι



Ελεύθερος ο αλλοδαπός που είχε προσαχθεί ως ύποπτος

Ελεύθερος αφέθηκε, σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ο αλλοδαπός ο οποίος είχε προσαχθεί ως ύποπτος από την περιοχή του Κουβαρά, όπου ξέσπασε το μεσημέρι η μεγάλη πυρκαγιά που έχει σκορπίσει την καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πρόκειται για ένας 32χρονο ρουμανικής υπηκοότητας, τον οποίο είχαν υποδείξει κάτοικοι της περιοχής με το αιτιολογικό ότι εκτελούσε εργασίες.

Ο 32χρονος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Λαυρίου και μετά την εξέταση του αφέθηκε ελεύθερος, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να δικαιολογούσαν την κράτηση του.

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα είναι μέχρι αυτή την ώρα η εξής:

Σαρωνίδα: Μπορεί το συγκεκριμένο μέτωπο να φαινόταν σε καλύτερη μοίρα από τα υπόλοιπα, ωστόσο εκεί η φωτιά αναζωπυρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και η μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνεται αυλή-αυλή, σπίτι-σπίτι.

Η προσπάθεια θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ η καταμέτρηση των ζημιών θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες και στη διάρκεια της νύχτας.

Δερβενοχώρια: Τεράστια είναι η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για τη φωτιά που καίει από το απόγευμα της Δευτέρας.

Η φωτιά που ξέσπασε στο Πάνακτο Δερβενοχωρίων καίει ανεξέλεγκτη σε δασική έκταση, έχει μπροστά της τεράστια καύσιμη ύλη.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι έχει σχηματίσει ένα μέτωπο πολλών χιλιομέτρων σε ένα εξαιρετικά δύσβατο έδαφος που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μόνος σύμμαχος στην προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού είναι η φορά των ανέμων που έσπρωχναν τη φωτιά προς την κατεύθυνση της Μάνδρας και της Ελευσίνας και όχι στον αυχένα της Πάρνηθας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται για αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα.

Λουτράκι: Πυκνό μαύρο καπνό και πύρινες «γλώσσες» που πετάγονταν δεκάδες μέτρα στον ουρανό αντίκρισαν οι κάτοικοι των οικισμών δίπλα στο Λουτράκι λίγο πριν τις 15:00 της Δευτέρας.

Αρκετές είναι οι διάσπαρτες εστίες φωτιάς.

Ο πύρινος εφιάλτης ξεκίνησε στην περιοχή Καλλιθέα και λόγω του ισχυρού βοριά πέρασε γρήγορα από τις περιοχές Ειρήνη, Κατουνίστρα και Άνω Καρμπουνάρι, φτάνοντας μέχρι την Εθνική Οδό, η οποία έκλεισε προληπτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολονύχτια, Πώς, Σαρωνίδα Δερβενοχώρια, Λουτράκι – Δείτε,olonychtia, pos, saronida dervenochoria, loutraki – deite