Οι «σαραντάρες» της εποχής Γκάλη και ο εξωγήινος κύριος Giannis!

Όσοι είχαμε την ευλογία είτε ως παιδιά, είτε ως μεγαλύτεροι να ζήσουμε την «εποχή Γκάλη» ξέραμε καλά πως είναι ένας παίκτης ή για την ακρίβεια μια... καλαθομηχανή να βομβαρδίζει το καλάθι του αντιπάλου και να το φορτώνει με «τριαντάρες και σαραντάρες».

Τα χρόνια πέρασαν, η «επίσημη αγαπημένη» συνέχισε και στην μετά-Γκάλη εποχή στον δρόμο των επιτυχιών, αλλά φυσικά και το ελληνικό μπάσκετ συνέχισε να βγάζει σημαντικούς σκόρερ. Αλβέρτης, Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, Σπανούλης μπήκαν ψηλά στη σχετική λίστα. Σε καμία περίπτωση όμως δεν ξανάπιασαν… αριθμούς Γκάλη,

αφού οι εποχές άλλαξαν και το σκορ μοιράζονταν!

Μέχρι που βρέθηκε στο δρόμο μας το φαινόμενο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ευλογημένα ξανά εκείνα τα… παιδιά του Γκάλη, που ολόκληροι άνδρες πλέον καμαρώνουν τα εξωγήινα κατορθώματα του Greek Freak. Χτες το απόγευμα σε μια απίθανη παράσταση κόντρα στην (φιλόδοξη για ένα ημίχρονο) Ουκρανία πέτυχε 41 πόντους, μαζεύοντας και 9 ριμπάουντ. Το ξαναλέμε. 41 πόντους και προφανώς χωρίς να παίξει όλο το ματς.

Μόλις 24 λεπτά τον χρησιμοποίησε στο τερέν ο Δημήτρης Ιτούδης. Φανταστείτε δηλαδή τι θα γινόταν αν έπαιζε και κανά δεκάλεπτο παραπάνω. Ποιος ξέρει; Ίσως είναι εικόνες από τα προσεχώς. Άλλωστε όπως φαίνεται ο Γιάννης είναι μόνο στο… ζέσταμα ακόμη ενόψει των νοκ άουτ αγώνων εκεί που είναι κι όλο το ζουμί στον δρόμο προς τα μετάλλια.

Ο ίδιος πάντως ο σούπερ σταρ της εθνικής Ελλάδος και των Μιλγουόκι Μπακς κρατά χαμηλά τη… μπάλα. Μπορεί να πέτυχε 41 πόντους και να έστρεψε ακόμη περισσότερα φλας πάνω του, όμως στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε του αγώνα παρουσιάστηκε ταπεινός κι αυτό ζήτησε κι από τους συμπαίκτες του.

«Κανένας παίκτης και καμία ομάδα δεν έχουν συμβόλαιο με την νίκη. Δεν πρέπει να είμαστε χαλαροί στο αδιάφορο ματς με την Εσθονία γιατί μετά μπορεί να ‘μαστε χαλαροί και στο νοκ άουτ» ήταν τα λόγια του Γιάνναρου που ηχούν στα αυτιά όλων κάπως σαν σύνθημα για την πιο δύσκολη συνέχεια. Μπορεί κανείς να πει πως δεν τα λέει καλά;

Ο Ιτούδης και οι άλλοι διεθνείς πάντως όχι. Σε αυτή την γραμμή είναι όλοι άλλωστε ειδικά τώρα που και οι τραυματίες δείχνουν να πατάνε καλά. Και ειδικότερα τώρα που ο Giannis κάνει τα… δικά του και κάνουν όλους τους παλιούς να θυμούνται ξανά τον Γκάλη!

Keywords
Τυχαία Θέματα