Ο Τομέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «παίρνει τα πάνω» του με επικεφαλής τον Γερουλάνο

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού και-όπως όλα δείχνουν- υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες εθνικές εκλογές Παύλος Γερουλάνος τοποθετήθηκε Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του κόμματος, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή 25/11.

Ο κ. Γερουλάνος

αναλαμβάνει το «χαρτοφυλάκιο» ενός Τομέα που γνωρίζει πολύ καλά.

Υπενθυμίζεται, πως ο κ. Γερουλάνος ήταν υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού από τις 7 Οκτωβρίου 2009 έως τις 17 Μαΐου 2012, αφήνοντας μάλιστα πίσω του «πλούσιο» έργο.

Δεν είναι τυχαίο πως επί των ημερών του εντάχθηκαν συνολικά 378 έργα με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 531 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα οι αλλαγές που επέφερε επί υπουργίας του στο ΚΑΣ συνετέλεσαν ώστε να γίνουν πιο ταχύρρυθμες οι διαδικασίες και οι εργασίες που-εν τέλει- συντελούν στην ανάπτυξη της χώρας.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί κανείς και στην παραίτησή του τον Φεβρουάριο του 2012 που δεν έκανε δεκτή ο τότε πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, αποτελώντας-μάλλον-τον μοναδικό υπουργό από το 2012 έως σήμερα που παραιτήθηκε για λόγους ευθιξίας.

Η παραίτησή του είχε γίνει με αφορμή ένοπλη ληστεία στο παλαιό αρχαιολογικό μουσείο της Ολυμπίας.

Όπως είχε πει σχετικά, στο παρελθόν, ο κ. Γερουλάνος για αυτή την παραίτησή του:

«Καταρχήν υπάρχουν οι λόγοι ευθιξίας. Όταν είσαι Υπουργός Πολιτισμού και ληστεύουν το Μουσείο της Ολυμπίας, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να παραιτηθείς. Ακόμα κι αν δεν φταις εσύ προσωπικά…».

Εξάλλου, ο Παύλος Γερουλάνος ξέρει από «δύσκολες αποστολές». Από το 2006 έως το 2009 ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ενώ τον Μάρτιο του 2008 έγινε Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του κόμματος, φέρνοντας την «επανάσταση» στην Πολιτική Επικοινωνία και ήταν ο κύριος «υπεύθυνος» της-ομολογουμένως- πολύ πετυχημένης Επικοινωνιακής Εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στη μεγάλη νίκη με σχεδόν 44% στις εκλογές του 2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα