Ο θρίαμβος της ΑΕΚ και το σοκ των «αιωνίων»!

Έχει καταντήσει κουραστικό; Μπορεί. Έχει γραφτεί δεκάδες φορές; Σίγουρα. Ποιος όμως μπορεί να χαρακτηρίσει την φετινή μάχη του τίτλου ως την πιο ενδιαφέρουσα όλων των εποχών!

Έστω κι αν πλέον από το βράδυ της Κυριακής μάλλον θα πρέπει να μιλάμε για τρεις διεκδικητές του τίτλου και όχι για τέσσερις. Ο ΠΑΟΚ χάνοντας από την ΑΕΚ βρίσκεται πλέον στο -6 από την κορυφή, οπότε είναι δύσκολο να… γυρίσει την κατάσταση.

Βέβαια, επειδή φέτος έχουμε δει τα

πάντα και συνεχίζουμε να τα βλέπουμε, καλό είναι να κρατάμε και μικρό καλάθι. Δεν χάνουμε και τίποτα. Αυτός που έχασε πολλά στην «δεύτερη στροφή των playoffs» είναι εκτός από τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός.

Αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας σε μια αγωνιστική μέρα που κανείς δεν το περίμενε. Στην κατάμεστη Λεωφόρο, κόντρα στον Βόλο και με την ασφάλεια της κορυφής.

Όμως το άγχος έπνιξε τους παίκτες του «τριφυλλιού», καθώς σε ένα κακό απόγευμα δεν κατάφεραν να βάλουν στην άκρη το… πούλμαν του Βόλου. Ούτε καν όταν ως… Μάννα εξ ουρανού ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στο 97′!!!

Ο Σπόραρ ήταν ο μοιραίος, αφού ο Κλέιμαν με μια σπουδαία επέμβαση είπε όχι και έτσι το πράσινο κάζο ήταν γεγονός.

Ένα απόγευμα που στην συνέχεια του μίνι πρωταθλήματος ίσως και να μνημονεύεται και ως το πιο κομβικό, καθώς είναι η στιγμή που οι «πράσινοι» δεν μπορούν να νικήσουν σε ένα ματς που θεωρητικά το είχαν… κυκλώσει ως τρίποντο και μερικές ώρες αργότερα η ΑΕΚ πέτυχε την τεράστια νίκη στην Τούμπα.

Το 1-0 επί του ΠΑΟΚ δεν την έφερε απλά στην κορυφή, αλλά της δίνει τεράστια ψυχολογία για την συνέχεια, έχοντας περάσει επιβλητικά από μια έδρα που δεν είναι δεδομένο ότι οι άλλοι θα τα καταφέρουν.

Η βραδιά έκλεισε με ένα ακόμη… αιώνιο σοκ. Αυτό του Ολυμπιακού. Στο λιμάνι γνωρίζοντας πως με ένα τρίποντο θα βρεθούν στο -1 από την κορυφή, δεν ήθελαν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ήθελαν να επικρατήσουν του Αρη και πλέον για τα καλά να φωνάξουν… πρωτάθλημα. Κι επειδή ο Ολυμπιακός έχει και το know how δεν είναι λίγοι αυτοί που αν και πίσω από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, αν πήγαινε στο -1 θα τον θεωρούσαν ήδη το πρώτο φαβορί.

Όμως είπαμε φέτος τα έχουμε δει όλα και ίσως να δούμε ακόμη πιο πολλά.

Ο Ολυμπιακός που ως το 60′ ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 δεν κέρδισε αφού ο Άρης που για μια ώρα αγώνα δεν υπήρχε στο γήπεδο, έριξε… διπλό μπουρλότο ισοφάρισε, πήρε ανέλπιστο βαθμό και έκανε το 2ο μπαμ της βραδιάς!

Όπως κι αν έχει η φωτιά… μπήκε για τα καλά στα playoffs και μπαίνουμε στην μεγάλη εβδομάδα για τη Superleague, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα της Ορθοδοξίας, αφού υπάρχει αγωνιστική δράση και την προσεχή Τετάρτη, με εμβόλιμη αγωνιστική, αλλά και την Κυριακή των Βαΐων. Τα καλύτερα έρχονται!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα