Ο Θοδωρής Βλάχος στο Thecaller.gr: «Πάμε να πετύχουμε κάτι πραγματικά καλό στη Φουκουόκα, τρομερή διάθεση από τους αθλητές μου»

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ιαπωνική πόλη και τον... απόλυτο στόχο της Εθνικής ομάδας Πόλο.

Και τώρα… ώρα Παγκόσμιου για την «γαλανόλευκη».

Η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών «πετά» την προσεχή Δευτέρα (10/07) για την πόλη Φουκουόκα της Ιαπωνίας, όπου εκεί θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Θοδωρής Βλάχος και οι αθλητές του αφού ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο World Cup του Λος

Άντζελες (τερμάτισαν στην 5η θέση) έχουν μπροστά τους μια τεράστια διπλή πρόκληση.

Αφενός να διεκδικήσουν μια μεγάλη διάκριση στην ιαπωνική πόλη και αφετέρου να… τσεκάρουν ένα εισιτήριο για την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.

Ένας διπλός στόχος εξαιρετικά απαιτητικός, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν μπορεί να τον καταφέρει μια ομάδα που μας έχει χαρίσει αμέτρητες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια.

«Θετικά τα συμπεράσματα στο World Cup, θα δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο στο Παγκόσμιο»

Η Ελλάδα μετέχει στον Α΄ όμιλο της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσει κατά σειρά, την Αυστραλία (ξημερώματα Δευτέρας 17/7, 04:30 ώρα Ελλάδας), το Καζακστάν (Τετάρτη 19/7, 11:30) και τις ΗΠΑ (Παρασκευή 21/7, 07:30).

Ο πρώτος του ομίλου προκρίνεται απευθείας στα προημιτελικά, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος δίνουν χιαστί νοκ-άουτ αγώνα για την οκτάδα.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής μας, Θοδωρής Βλάχος μίλησε αποκλειστικά στο Thecaller.gr λίγα 24ωρα πριν την αναχώρηση της Ελλάδας, όπου και αναφέρθηκε στα παιχνίδια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο World Cup, αλλά και φυσικά στην τεράστια πρόκληση που βρίσκεται μπροστά του στο Παγκόσμιο.

Η συνέντευξη στον Κυριάκο Δημητρόπουλο

-Κόουτς η Εθνική κατετάγη 5η στο World Cup. Τι κρατάς από αυτή τη διοργάνωση;

«Ήταν μια διοργάνωση μέσα από την οποία μπορέσαμε να πάρουμε παιχνίδια στα πόδια μας και στην οποία συμμετείχαν ποιοτικές ομάδες.

Μας δόθηκε η δυνατότητα -σίγουρα- να δοκιμάσουμε αρκετά πράγματα, διότι μέχρι και την έναρξη του παγκόσμιου δεν υπήρχε η δυνατότητα για κάποια ακόμη φιλικά παιχνίδια.

Θεωρώ ότι μέσα από αυτή τη σημαντική διοργάνωση βγάλαμε χρήσιμα και θετικά συμπεράσματα και σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος. Δεν μπορέσαμε να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα κάτι.

Από την άλλη πλευρά βεβαίως, αν μπορέσεις να διεκδικήσεις ένα μετάλλιο αυτό πάντα βοηθά τόσο στην ψυχολογία όσο και στο να “χτίζεις” χαρακτήρα».

-Το επίπεδο των υπολοίπων ομάδων που βρέθηκαν στο Λος Άντζελες πως το αξιολογείς;

«Αρχικά θα ήθελα να πω ότι δεν υπήρξε κάτι που να με εξέπληξε. Σε αυτό το χρονικό διάστημα όλες οι ομάδες πάνω – κάτω δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και ψάχνουν τα πατήματα τους. Κάνουν αρκετές αλλαγές.

Ξεχωρίζω, όμως, την Ισπανία, μια αρκετά γερή και ποιοτική ομάδα που άλλωστε έφτασε και μέχρι το τέλος, κατακτώντας τη διοργάνωση.

Ξαναλέω ότι όλη αυτή η εμπειρία αποτέλεσε ένα μεγάλο μάθημα αγωνιστικά, αλλά και στο ότι πρέπει να σέβεσαι κάθε αντίπαλο που αντιμετωπίζεις.

Στη Φουκουόκα θα δείξουμε το πραγματικό μας πρόσωπο».

-Ακολουθεί πλέον μπροστά σας μια μεγάλη διοργάνωση…

«Ναι έτσι είναι.

Θα είναι ένα πολύ δυνατό παγκόσμιο πρωτάθλημα με αρκετά δυνατές αναμετρήσεις έχω την αίσθηση.

Και βέβαια στόχος μας είναι να πάρουμε το ένα από τα δύο εισιτήρια που θα μας εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ξέρουμε πολύ καλά ποιους έχουμε απέναντι μας και θα στοχεύσουμε στο να κάνουμε την καλύτερη δυνατή αρχή».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Θοδωρής Βλάχος

-Ο απόλυτος στόχος συνεπώς είναι διπλός;

«Ακριβώς. Διότι αν φτάσουμε στο σημείο να εξασφαλίσουμε το εισιτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς, αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε φτάσει στον τελικό, άρα θα είμαστε και στη ζώνη των μεταλλίων.

Γεγονός που αν συμβεί θα με κάνει… τρελά ευχαριστημένο, διότι αυτό είναι και το πιο θετικό σενάριο.

Ωστόσο, πάντα σαν ομάδα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και το χειρότερο σενάριο. Εμείς κυρίως στοχεύουμε στο να πλασαριστούμε στις υψηλότερες θέσεις και κοντά στις κορυφαίες ομάδες της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης.

Κι αν δεν τα καταφέρουμε τώρα, να διεκδικήσουμε την πρόκριση για το Παρίσι στις επόμενες διοργανώσεις που έρχονται.

Και βεβαίως χωρίς να θέλω να προδικάσω κάποιο αποτέλεσμα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό για μια ομάδα να διακριθεί μέσα σε ένα χρόνο και στις τέσσερις διοργανώσεις που θα μετάσχει.

Eμείς θα κάνουμε την προσπάθεια μας σε κάθε διοργάνωση να φτάσουμε στην κορυφή και το αν θα το καταφέρουμε θα φανεί, κάνοντας παράλληλα κι έναν απολογισμό στο τέλος της σεζόν».

-Ένα από τα «κλειδιά» των μεγάλων επιτυχιών που έχει σημειώσει αυτή η ομάδα είναι και το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα σε όλους σας. Πως είναι η ψυχολογία των αθλητών σας λίγο πριν αναχωρήσετε για την Ιαπωνία;

«Τα παιδιά δείχνουν τρομερή διάθεση και όπως πάντα έχουν εξαιρετικό κλίμα μεταξύ τους.

Πιστεύουν ότι μπορούν να κερδίσουν κάθε αντίπαλο κι αυτό διότι τα τελευταία χρόνια πράγματι το έχουμε καταφέρει αυτό.

Αν παίξουμε το παιχνίδι μας, είμαστε συγκεντρωμένοι και δείξουμε αυτές τις αγωνιστικές αρετές που μας χαρακτηρίζουν, θεωρώ ότι θα έχουμε πολλές δυνατότητες να καταφέρουμε κάτι πραγματικά καλό».

*Η αποστολή της Εθνικής μας: Μάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κώστας Κάκαρης, Ζαννής Αλαφραγκής, Κώστας Γκιουβέτσης, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας, Αριστείδης Χαλυβόπουλος.

** Ο Άγγελος Βλαχόπουλος, δεν είναι σε θέση να ενισχύσει την ελληνική ομάδα, λόγω ενός πολύ σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

***Τη θέση του στην αποστολή πήρε ο Κώστας Γκιουβέτσης, ενώ σε σχέση με την ομάδα που αγωνίστηκε στο Λος Αντζελες υπάρχει ακόμη μία αλλαγή, με τον Νίκο Γκίλλα να παίρνει τη θέση του Μανώλη Σολανάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα