Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στο άγχος και ξανάγινε Ευρωπαίος!

Προφανώς και όσοι βρέθηκαν την πρώτη ζεστή νύχτα του Αυγούστου στην κατάμεστη Λεωφόρο περίμεναν μια εντελώς διαφορετική εξέλιξη στη ρεβάνς του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο.

Μια νύχτα χωρίς το άγχος που τους γέμισε τελικά το ματς μέχρι ο Σπόραρ να πετύχει το 2ο προσωπικό του γκολ και να κάνει το 2-2. Το 1-3 από το πρώτο ματς του Κόζιτσε έμοιαζε μαξιλαράκι ασφαλείας για το Τριφύλλι, αλλά τελικά αποδείχθηκε πως οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς

πήραν έναν… υπνάκο πάνω σε αυτό το μαξιλάρι και παραλίγο να την πατήσουν.

Μάλιστα όταν οι Ουκρανοί… γύρισαν το ματς από 1-0 σε 1-2 τότε τους πάντες τους έζωσαν τα φίδια, ειδικά όταν η εικόνα των «πράσινων» ήταν κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτική. Πολλά και εύκολα λάθη, ανυπαρξία στον χώρο του κέντρου, αδυναμία στην αμυντική λειτουργία να κοπούν οι οργανωμένες επιθέσεις των φιλοξενούμενων, κούραση, έλλειψη φρεσκάδας.

Είχε όλο το… πακέτο για να κινδυνεύσει και να παίξει με την φωτιά μια πρόκριση που μετά το πρώτο ματς φαινόταν και εύκολη και εξασφαλισμένη. Τελικά στην ροή του αγώνα ο Παναθηναϊκός ξύπνησε. Δεν μπορούσε… να αυτοκτονήσει.

Δεν μπορούσε να αφήσει την ιστορική ευκαιρία να πάει χαμένη, δεν μπορούσε να μην «κλειδώσει» κάτι που περίμενε αρκετά χρόνια. Μια παρουσία σε ευρωπαϊκό όμιλο. Είτε στον Τσάμπιονς Λιγκ αν κάνει την μεγάλη υπέρβαση, είτε στο Europa League που μοιάζει πιο πιθανό.

Σημασία έχει πως τέλος καλό, όλα καλά. Η ζημιά που ήθελαν να κάνουν οι ψυχωμένοι και ποιοτικοί Ουκρανοί δεν έγινε και στο φινάλε της νύχτας ο κόσμος του Παναθηναϊκού χειροκρότησε, πανηγύρισε, αναγνώρισε την προσπάθεια αλλά και την πίεση που ήταν μεγάλη.

Panathinaikos is back πλέον, έστω κι αν αυτή η πρόκριση ήρθε με μεγάλες δόσεις άγχους και χωρίς μια 2η νίκη που θα βοηθούσε και στην ειδική βαθμολογία. Οι μεγάλες επεμβάσεις του Μπρινιόλι, η εκτελεστική δεινότητα του Σπόραρ και η μεγάλη ποιότητα που διαθέτουν Τζούρισιτς και Μαντσίνι έβαλαν φαρδιά – πλατιά την υπογραφή στην… πράσινη νύχτα της 1ης Αυγούστου!

Keywords
Τυχαία Θέματα