Ο… χρυσός συμπλέκτης και το ολόχρυσο σουβλάκι!

Μετά τα… χρυσά καβουροπόδαρα, έρχονται κι άλλα περιστατικά που αμαυρώνουν την Ελλάδα και τον τουρισμό. Η καταγγελία Γάλλων που υποχρεώθηκαν να πληρώσουν μια ζημιά στο συμπλέκτη, δημιουργεί ένα ακόμα τεράστιο πρόβλημα!

Η υπόθεση είναι ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗ, σαν να πρόκειται για απρόκλητη επίθεση με σοβαρές σωματικές βλάβες.

Η υπόθεση είναι ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΗ για την Ελλάδα και μάλιστα σε βαθμό επικινδυνότητας.

Η υπόθεση είναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ακόμα και για

τους… τράπερ που πλακώνονται με χυδαίο τρόπο!

Η υπόθεση –και δυστυχώς δεν είναι η μόνη- απαιτεί επέμβαση των αρχών και όχι μόνο των δικαστικών, που θα ασχοληθούν μετά τη μήνυση η οποία κατατέθηκε.

Πάμε λοιπόν σε ένα ακόμα «μαύρο συμβάν» που κάνει το γύρο του κόσμου.

Δυο Γάλλοι είχαν την ατυχία (…) να νοικιάσουν ένα μικρό αυτοκίνητο στη Σαντορίνη για να μπορέσουν να απολαύσουν το
νησί.

Για κακή τους τύχη χάλασε στα χέρια τους ο συμπλέκτης του αυτοκινήτου. Από τη μια στιγμή στην άλλη. Κατά τα φαινόμενα, το παρέλαβαν με βλάβη η οποία δυστυχώς
εκδηλώθηκε όταν πια είχαν φύγει.

Έχει συμβεί σε πολλούς. Σε τέτοιες περιπτώσεις ενοικιαζόμενων, πολύ απλά το γραφείο προχωράει σε αντικατάσταση του αυτοκινήτου και τελειώνει η υπόθεση.

Κι όμως. Το συγκεκριμένο γραφείο ενοικιάσεων αποφάνθηκε ότι για τη ζημιά φταίνε οι Γάλλοι και ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ να τους πληρώσουν το… ευτελές ποσόν των 5 χιλιάδων ευρώ! Πέντε χιλιάδες, όσο δηλαδή μπορεί να στοίχιζε ΟΛΟΚΛΗΡΟ το αυτοκίνητο!

Σύμφωνα με την καταγεγραμμένη καταγγελία, «οδηγήθηκαν από τους υπεύθυνους στο λιμάνι και αναγκάστηκαν, ύστερα από απειλές να δώσουν 5.000 ευρώ για τη «ζημιά» στο συμπλέκτη του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου»

Η μήνυση προκαλεί ανατριχίλα!

«Ήρθαν στο σημείο όπου βρισκόμασταν πέντε άτομα (μαζί μετο αφεντικό), όπου μας υποχρέωσαν να τους ακολουθήσουμε στο λιμάνι και ειδικότερα στο κατάστημα από το οποίο παραλάβαμε το αυτοκίνητο, λέγοντάς μας ότι πρέπει να πληρώσουμε το ποσό των 5.000 ευρώ για τη ζημιά! Εμείς σαστίσαμε τότε και το αφεντικό μας απείλησε ότι αν δεν πληρώσουμε δεν θα φύγουμε από το νησί, ότι ξέρουν το ξενοδοχείο στο οποίο διαμέναμε και ότι αν δεν τους καταβάλλουμε τα χρήματα θα πάθουμε μεγάλο κακό»

Ορίστε; ΟΡΙΣΤΕ;

«Εμείς τρομάξαμε και φοβηθήκαμε πάρα πολύ, καθώς είχαμε γύρω μας πέντε άτομα τα οποία μας είχαν περικυκλώσει και μας έλεγαν ότι έπρεπε να πληρώσουμε διότι δεν είχαμε άλλη επιλογή! Τότε τους δώσαμε δύο πιστωτικές κάρτες, μία του καθενός από εμάς και το αφεντικό έκανε διάφορες χρεώσεις μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό και τελικά η πρώτη από εμάς χρεώθηκε το ποσό των 2.000 ευρώ και ο δεύτερος από εμάς το ποσό των 3.400 ευρώ»

Αυτά τα… ευγενικά συνέβησαν στο ζευγάρι των Γάλλων τουριστών, που ακούνε πια Ελλάδα και τρέχουν πανικόβλητοι, ενημερώνοντας ταυτόχρονα φίλους, γνωστούς κι αγνώστους!

Κι επειδή το θέμα είναι ΣΟΒΑΡΟ, πρέπει ΧΤΕΣ να ασχοληθούν οι αρχές και να επιληφθούν άμεσα.

Αν υπάρχουν ευθύνες –ΑΝ- και εφόσον τα πράγματα είναι έτσι, οι κυρώσεις πρέπει να είναι πολύ σοβαρές γιατί πρωτίστως δυσφημείται η ίδια η χώρα στο πιο σημαντικό κομμάτι της, τον τουρισμό.

Πάντως η δικηγόρος των Γάλλων Μαριζάνα Κίκιρη, κατήγγειλε πολύ σοβαρά πράγματα.

«Οι εντολείς μου υπέστησαν μεγάλο σοκ και έντονο τρόμο από την απειλητική συμπεριφορά των μηνυομένων. Για τους λόγους αυτούς υπέβαλαν μήνυση για τα αδικήματα της εκβίασης, της απειλής και της απάτης. Είναι σοβαρό το θέμα και δυστυχώς πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό που αμαυρώνει τη φήμη της χώρας μας»

Από τα χρυσά καβουροπόδαρα φτάσαμε στον… χρυσό συμπλέκτη, ενώ υπάρχουν επίσης το… χρυσό σουβλάκι των 25 ευρώ, ο… χρυσός καφές των 10 ευρώ και φυσικά οι…
διαμαντένιες ομπρέλες των 700 ευρώ!

Το πράγμα σε κάποιες περιπτώσεις έχει ξεφύγει ΕΝΤΕΛΩΣ κι αυτό κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημιά.

Γιατί δεν μπορεί και δεν γίνεται κάποιος να χρεώνει όπως γουστάρει και όσα γουστάρει.

Και επιπλέον, σε κάθε περίπτωση, δεν γίνεται κάποιος να εκβιάζει και να απειλεί. Γιατί όλος αυτός ο αντίκτυπος δεν πάει στον… Μπάμπη με την ψησταριά αλλά στην ίδια τη χώρα, κάνοντας τεράστια ζημιά. Διώχνει κόσμο.

Και, εν πάση περιπτώσει, η μέθοδος της αρπαχτής (την οποία πολλοί έχουν υποστεί) πρέπει να τελειώσει από τον τουρισμό.

Γιατί δύο, τρεις, δεκατρείς περιπτώσεις, πολύ απλά θα στρέψουν αλλού τους τουρίστες με τα ωραία τους λεφτά. Δεν μας κάνουν χάρη που έρχονται και μας πληρώνουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα